Mali grad

Uradno odprtje saniranega plazu pod cerkvijo na Selah

19.03.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Damjanom Hribarjem in predsednikom Krajevne skupnosti Sela Milanom Hribarjem uradno odprl saniran plaz pod cerkvijo na Selah.

V mesecu avgustu 2011 je bila uspešno izvedena sanacija plazu pod cerkvijo na Selah. Vrednost izvedenih del je znašala 28.000 evrov. Občina Kamnik pa je na podlagi podane vloge na Ministrstvo za okolje in prostor pridobila omenjena sredstva v okviru »Programa odprave posledic poplav iz leta 2010«. Sanacijo je izvedlo podjetje PUH d.d..

Navzoče je naprej pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Sela Milan Hribar, ki se je v imenu vseh krajank in krajanov občinski upravi zahvalil za posluh pri saniranju plazu in s tem rešitvi 150 let stare cerkve Sv. Neže na Selah. O poteku del je spregovoril predstavnik izvajalca del podjetja PUH d.d. Janez Planinšek.

Nekaj besed je ob odprtju saniranega plazu na Selah namenil tudi župan Marjan Šarec in poudaril pomen solidarnosti in medsebojne pomoči do sočloveka, ko se narava razbesni, ko je človek nemočen in ne more vplivati na potek naravnih nesreč.

Pred slavnostnim prerezom traku so s kulturnim programom, ki je bil prepleten s poezijo v teh krajih rojenih ali delujočih osebnosti, dogodek popestrili Otroški pevski zbor župnije Sela pod vodstvom Jane Trebušak, učenci OŠ Sela pod mentorstvom Monike Ravnikar Bobnar, vokalna skupina Veronika ter Cerkveni mešani pevski zbor pod vodstvom Andreja Kotnika.


<< Nazaj | Novice