Mali grad

Uradno odprtje sanirane struge v Zgornjem Motniku na vodotoku Motnišnica

16.03.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj z županom sosednje občine Vransko Francem Sušnikom in predsednikom Krajevne skupnosti Motnik Marjanom Semprimožnikom uradno odprl sanirano strugo Zgornji Motnik na vodotoku Motnišnica.  

Konec leta 2011 se je uspešno zaključila delna sanacija struge vodotoka Motnišnica v Krajevni skupnosti Motnik, katerega je izvajalo podjetje NIVO Celje. Sanacija vodotoka na tem odseku bo bistveno pripomogla k poplavni varnosti na tem območju. Projekt je v celoti financiralo Ministrstvo za okolje in prostor – ARSO, kar je za občino Kamnik velika pridobitev na področju varstva pred poplavami.

Navzoče je pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Motnik Marjan Semprimožnik, nato pa k besedi povabil direktorja gradbene operative NIVO Celje Aleksandra Erkića, ki je predstavil sanacijska dela na vodotoku Motnišnica.

Župan Marjan Šarec je namenil nekaj besed sami pomembnosti ukrepov in postopkov, ki vodijo k umiritvi razmer na vodotoku Motnišnica ter vsem krajankam in krajanom čestital za sanirano strugo.

Uradno odprtje so z igrico in petjem popestrili učenci OŠ Motnik.


<< Nazaj | Novice