Mali grad

Uradno odprtje novega cestnega odseka na Brezjah nad Kamnikom

25.11.2010

 

Občina Kamnik je v novembru zaključila z rekonstrukcijo lokalne ceste na Brezjah. Nov asfaltni odsek je pomembna pridobitev za krajane manjše vasice nad Kamnikom, ki so cesto danes, skupaj s predstavniki Občine Kamnik in izvajalca, tudi uradno predali namenu.

Rekonstrukcija lokalne ceste v skupni dolžini 180m je obsegala zamenjavo cestnega tampona, ureditev meteorne kanalizacije in jaškov ter asfaltiranje na dveh cestnih odsekih. Občina je za investicijo namenila 23.500 evrov, 5.000 evrov pa je prispevala Krajevna skupnost Godič.

Uradnega odprtja ceste sta se udeležila tudi župan Občine Kamnik Marjan Šarec in nekdanji kamniški župan Anton Tone Smolnikar. Župan Šarec je v pozdravne nagovoru zbranim krajanom dejal, da se dobrega sodelovanja s strani Občine Kamnik lahko nadejajo tudi v prihodnje. Kot je še dejal, bodo občinska vrata vselej odprta za njihove predloge in pobude.

Tone Smolnikar je spomnil, da je pri investiciji na Brezjah veliko vlogo odigralo složno sodelovanje Občine Kamnik, Krajevne skupnosti Godič ter krajanov samih. Brez dobrega in nujnega sodelovanja bi bila omenjena investicija, po mnenju Smolnikarja, veliko težje realizirana.

Po besedah krajan Jerneja Koncilje je bila nova cestna povezava nujno potrebna, saj je bila prejšnja makadamska cesta uničena, ponekod celo nevarna. Krajani pa upajo, da nova cesta v prihodnje ne bo povezovala le enega konca vasi z drugim, temveč na nek način tudi prebivalce, tako starejšo kot mlajšo generacijo, te idilične vasice nad Kamnikom.

 


<< Nazaj | Novice