Mali grad

Uradno odprtje dela ceste na Vegrad

12.04.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj z direktorjem podjetja Calcit d.o.o. Matevžem Kirnom, direktorjem podjetja Gratel d.o.o. Juretom Valjavcem, predsednico Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karlo Urh in občinsko svetnico Nives Matjan uradno odprl del ceste na Vegrad.

Konec leta 2011 je bila izvedena rekonstrukcija občinske ceste do doma na »Vegradu«. Pri rekonstrukciji ceste so bila izvedena naslednja gradbena dela: zamenjava spodnjega in zgornjega ustroja, izgradnja mulde, jarka iz kanalet, jaškov, globinskega odvodnjavanja – kanalizacije z ponikovalnico, namestitev odbojne varovalne ograje, namestitev prometne opreme, zavarovanje brežine in asfaltiranje vozišča ter izogibališč v dolžini 260 metrov. Poleg proračuna Občine Kamnik je rekonstrukcijo financiralo tudi podjetje Calcit d.o.o., in sicer 52 odstotkov, Občina Kamnik pa je prispevala 48 odstotkov vrednosti investicije. Celotna vrednost investicije je znašala 103.000 evrov. V danem primeru gre za primer dobrega sodelovanja med podjetjem Calcit d.o.o. in Občino Kamnik.

Zbrane je najprej pozdravila predsednica Krajevne skupnosti Kamniška Bistrica Karla Urh, se vsem zahvalila za izvedbo zahtevnega projekta, nato pa k besedi povabila direktorja podjetja Gratel d.o.o. Jureta Valjavca, ki je na kratko opisal potek del. Brez posluha in finančen podpore direktorja kamniškega podjetja Calcit d.o.o. Matevža Kirna, se krajani ne bi mogli voziti po asfaltiranem delu ceste. Direktor Kirn je pozdravil tovrstna sodelovanja in izrazil željo po nadaljnjem uspešnem sodelovanju tako z lokalno kot s krajevnimi skupnostmi.

Župan Marjan Šarec pa je izrazil veselje ob uresničitvi predvidenih ciljev načrtovane cestne ureditve v občini Kamnik. Ker je rekonstrukcija ceste na Vegrad predstavljala precejšnjo finančno obremenitev za Občino Kamnik se je župan Marjan Šarec še posebej zahvalil tako podjetju Calcit d.o.o., predsednici KS Kamniška Bistrica Karli Urh, občinski svetnici Nives Matjan kot seveda izvajalcu del podjetju Gratel d.o.o..

Pred simboličnim razrezom traku in s tem uradnim odprtjem dela ceste na Vegrad je prireditev s petjem popestril Otroški pevski zbor OŠ Stranje.


<< Nazaj | Novice