Mali grad

Uradno odprtje ceste Cerkljanska Dobrava – Tunjice

22.03.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Damjanom Hribarjem in predsednikom Krajevne skupnosti Tunjice Antonom Šuštarjem uradno odprl cesto Cerkljanska Dobrava – Tunjice.

V mesecu avgustu 2011 je bila zaključena rekonstrukcija občinske ceste »Cerkljanska Dobrava – Tunjice« v vrednosti 48.000 evrov. Gradbena dela, in sicer zamenjava tampona, izgradnja odvodnjavanja, jaškov, prepustov in asfaltiranje vozišča v dolžini 200 metrov, je izvedlo podjetje Žurbi Team d.o.o..

Prisotne je najprej pozdravil predsednik Krajevne skupnosti Tunjice Anton Šuštar, nato pa k besedi povabil direktorja podjetja Žurbi Team d.d.o. Romana Žurbija, ki je opisal potek sanacijskih del.

Župan Marjan Šarec je poudaril, da neurejena cestna konstrukcija na tem območju neposredno ogroža prometno varnost in v ta namen, je bilo nujno potrebno izvesti rekonstrukcijo, ki bo dvignila kvaliteto vožnje za uporabnike na prostoru lokalne skupnosti oziroma občine. 

Pred slavnostnim prerezom traku je prenovljeno občinsko cesto blagoslovil župnik Jože Razinger. V kulturnem programu je nastopil Tunjiški oktet.


<< Nazaj | Novice