Mali grad

Uradno odprtje brvi in pločnika v Spodnjih Stranjah

07.03.2012

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednico KS Kamniška Bistrica Karlo Urh in namestnikom predsednika upravnega odbora Cestnega podjetja Ljubljana Stankom Petričem uradno odprl brv in pločnik v Spodnjih Stranjah. Gre za prvi dogodek v sklopu prireditev ob občinskem prazniku, ki se bodo sklenile v soboto, 14. aprila s tradicionalnim 7. Maistrovim pohodom.

Meseca junija 2011 je bila uspešno zaključena izgradnja ukrepa za umirjanje prometa v naselju Spodnje Stranje, skupaj s pločnikom, javno razsvetljavo, odvodnjavanjem in interventno prestavitvijo vodovoda. Investicija je izhaja iz sklenjene sofinancerske pogodbe med DRSC in Občino Kamnik. Vrednost del izvedbe brvi "Stolnišnica" čez Stranjski potok in pločnika v naselju Spodnje Stranje je znašala 135.500 evrov, od tega je DRSC zagotovil 50 odstotkov sredstev za brv, Občina Kamnik 100 odstotkov sredstev za pločnik, podjetje Calcit d.o.o. pa 30.000 evrov za tampon. Gradnjo brvi in pločnika je izvajalo Cestno podjetje Ljubljana d.d..

 

Zbrane je najprej pozdravila predsednica KS Kamniška Bistrica Karla Urh, ki je poudarila dobro sodelovanje med KS Kamniška Bistrica, krajani – posebno Anton Šlebir, ki je omogočil, da se je pločnik skupaj z otokom za umirjanje prometa lahko zgradil, Občino Kamnik in skrbi in posluhu direktorja Matevža Kirna kamniškega podjetja Calcit.  

 

Tudi župan Marjan Šarec je pohvalil medsebojno pomoč vseh vpletenih za dosežen cilj v korist vseh krajanov in ne nazadnje celotne občine. Poudaril je, da je v časih gospodarske krize medsebojna pomoč še kako pomembna in krajani Kamniške Bistrice so lep dokaz tega. Vsem je zaželel, da bosta tako brv in pločnik pripomogla k večji prometni varnosti.

 

K besedi so povabili tudi predsednika upravnega odbora Cestnega podjetja Ljubljana Stanka Petriča, ki je opisal potek del in se krajanom zahvalil za strpnost in razumevanje ob izvedbi brvi in pločnika.

 

Sledil je simboličen prerez traku, prireditev pa je s kulturnim programom sklenil del Glasbenega krožka Osnovne šole Stranje pod vodstvom Karle Urh in mladi harmonikar Florjan Kuhar.


<< Nazaj | Novice