Mali grad

Uradno odprtje Poslovne enote Mrežnega podjetniškega inkubatorja v Kamniku

01.04.2010

 

V prostorih TIC-a je včeraj potekal slavnostni podpis sporazuma in uradno odprtje Poslovne enote Mrežnega podjetniškega inkubatorja Savinjske regije – Mrežnega spin-off inkubatorja Univerze v Mariboru

Občina Kamnik je tako pridobila podjetniški inkubator, katerega cilj je vzpodbujati razvoj in ustanavljanje novih podjetij ter pomagati potencialnim podjetnikom realizirati inovativne poslovne ideje v uspešna podjetja.

Pred tem je v prostorih Občine potekala novinarska konferenca, na kateri so župan Anton Tone Smolnikar, rektor univerze v Mariboru prof. dr. Ivan Rozman, direktor MPI Savinjske regije– Mrežnega spin-off inkubatorja Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Praunseis in direktor Regionalne razvojne agencije Celje g. Boris Klančnik predstavili namen ustanovitve ter prednosti, ki jih podjetniški inkubator prinaša v okolju.

Po besedah rektorja prof. dr. Ivana Rozmana je bistvo inkubatorja ravno prostor, ki omogoča mlademu podjetniku vse, kar ta na začetku potrebuje (svetovanje, usmerjanje, pomoč pri pripravi poslovnih načrtov, zagotovitev poslovnih prostorov, informiranje). Hkrati bo naloga inkubatorja iskanje možnosti za pridobivanje nepovratnih sredstev. Prof. dr. Rozman je na novinarski konferenci poudaril, da tudi več inkubatorjev v enem okolju ni nikakršna ovira, pomembno je le, da prav nobena dobra podjetniška ideja ne propade.  

Prvi korak med Občino Kamnik in MPI Savinjske regije je stekel že lansko jesen, ko je bil objavljen javni poziv za Borzo idej 2009, katerega cilj je bil zbiranje in ocenjevanje podjetniških idej posameznikov, samostojnih podjetnikov in podjetij v občini Kamnik. Prispelih je 18 podjetniških idej, med katerimi je komisija izbrala ter včeraj tudi uradno razglasila 3 najboljše. Priznanja sta podelila župan Anton Tone Smolnikar in direktor MPI Savinjske regije– Mrežnega spin-off inkubatorja Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Praunseis

 

MPI Savinjske regije bo prvim trem najbolje ocenjenim podjetniškim idejam omogočil razvoj podjetniške ideje, ustanovitev podjetja in zagon podjetniške dejavnosti.

Tomaž Zore, vodja nove poslovne enote v Kamniku, je ob koncu iz rok rektorja prof. dr. Ivana Rozmana simbolično prejel napis oz. tablo, ki bo označevala lokacijo podjetniškega inkubatorja v Kamniku. Ta bo imel svoje prostore na Maistrovi ul. 18 (nad glavno avtobusno postajo v Kamniku), uradne ure pa bodo vsak ponedeljek, sredo in petek med 9. in 12. uro.

 

 

 


<< Nazaj | Novice