Mali grad

Ulična kolesarska dirka v Kamniku navdušila številne obiskovalce

17.08.2013

 

Hitrost, spretnost, drznost, moč in pogum so lastnosti, ki odlikujejo najboljših 70 tekmovalcev letošnjega GT-Garmin bike eliminatorja. Borba za najboljša mesta od starta do cilja je popoldan poskrbela za pravo navdušenje med vsemi gledalci. Dogodek si je v Samčevem predoru ogledal tudi župan Marjan Šarec.

Po kvalifikacijah so na svoj račun prišli najmlajši, ki so se podali na prilagojeno in skrajšano progo ter tekmovali s poganjalčki. Nato so sledile finalne vožnje na izločanje, kjer je začetek le-teh naznanil župan Marjan Šarec. Tekmovalcem je zaželel srečno vožnjo in najboljše rezultate, kar jih premorejo ter dodal, da jim želi čim manj padcev in seveda srečno pot do cilja.

Barve domačega Calcit Bike Teama, organizatorja dirke, so branili praktično vsi člani, najmočnejši orožji sta bila Urban Ferenčak in Rok Korošec, sledili so Boštjan Hribovšek, Gregor Krajnc in Peter Zupančič. Na startu pa ni manjkal niti eden najboljših tekmovalcev v kratkem krosu na izpadanje Miha Halzer

Po končanih finalnih delih tekmovanja je pozno popldan sledila podelitev pokalov in nagrad najmlajšim tekmovalcem, nato malo starejšim in še najboljšim v ženski in moški kategoriji. Nagrade najboljšim v elitni kategoriji je podelil župan Marjan Šarec skupaj s predsednikom kluba Calcit Bike Teama in direktorjem tekmovanja GT-Garmin bike eliminatorja Cirilom Grkmanom in direktorjem podjetja Calcit d.o.o. Matevžem Kirnom.

V ženski kategoriji je prvo mesto slavila Nina Homovec, drugo si je prikolesarila članica Calcit Bike Teama Tina Perše in tretje Ana Zupan.

V moški kategoriji je slavil Miha Halzer, drugi je bil član Calcit Bike Teama Rok Korošec in tretji Gregor Kranjc, ravno tako član Calcit Bike Teama.  

Atraktivno tekmovanje sprinta po sistemu izločanja se je odvilo v okviru DDV programa festivala Kamfest 2013, ki se počasi izteka, jutri je pred nami še sklepno dejanje. Po adrenalinskem spektaklu so nas na Glavnem odru zabavali člani skupine Manouche.  

Rezultati tekmovanja v katergoriji moški in kategoriji ženske.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!


<< Nazaj | Novice