Mali grad

Učenke in učenci Osnovne šole Marije Vere z »Vetrom v laseh« proti zasvojenosti

16.06.2016

 

Učenke in učenci Osnovne šole Marije Vere z »Vetrom v laseh« proti zasvojenosti Učenke in učenci Osnovne šole Marije Vere so imeli dopoldan pravo športno zabavo, polno izzivov in preizkusov, smeha in veselja pa jim tudi ni manjkalo. Na šolskem igrišču se jim je pridružil tudi župan Marjan Šarec skupaj z ravnateljico Osnovne šole Marije Vere Violeto Vodlan in vodjo športnih programov na Zavodu za turizem in šport v Občini Kamnik Francijem Kramarjem.

Projekt »Veter v laseh - s športom proti zasvojenosti«, katerega nacionalni organizator in koordinator je množična družbena organizacija Športna unija Slovenije, zveza društev za športno rekreacijo in vzgojo, že 21 leto zapored navdušuje mlade po vsej Sloveniji. Na enodnevnih dogodkih otroci in mladostniki uživajo v pestrem športnem programu, ki ga spremljajo ustvarjalne delavnice. Poleg športnega dogajanja pa je namen projekta ozavestiti mlade, da vse oblike zasvojenosti negativno vplivajo na posameznikovo življenje, na drugi strani pa šport in redno gibanje dajeta pozitiven učinek na splošno počutje ter uspešnost na vseh področjih človekovega življenja.

V športnem programu, v zabavi, sprostitvi, druženju s prijatelji, veselju in smehu, so se otroci Osnovne šole Marije Vere udeležili raznovrstnih športnih animacij na poligonih in uživali v zanimivih športnih igrah. Vse aktivnosti so bile zasnovane tako, da so jih lahko izvajali brez predhodnega predznanja, hkrati pa so bile zanimive tudi otrokom, ki že poznajo posamezno športno panogo. Program »Veter v laseh« je namreč zasnovan tako, da poudarja in nagrajuje angažiranost in motiviranost pri izvedbi, medtem ko je učinkovitost izvedbe manj pomembna, saj organizatorji stremijo k temu, da mladi v športu in gibanju uživajo ne glede na telesne sposobnosti in rezultatsko uspešnost. Prireditev je s svojo pozitivno energijo obogatila maskota Vihra.

 

Seveda otroci med seboj niso tekmovali, temveč so v sproščenem vzdušju spoznavali čare športa in gibanja kot zabavne alternative vsem vrstam zasvojenosti. Preizkusili so se v košarki, nogometu, ameriškemu nogometu, odbojki, tenisu, atletiki, gimnastiki, plesu, poligonu orientacije in podobnim športom.

Pred začetkom zabavno športnega dne je otroke sprva pozdravila ravnateljica Osnovne šole Marije Vere Violeta Vodlan, nato pa besedo predala županu Marjanu Šarcu, ki je poudaril pomen zdravega načina življenja in gibanja: »Šport je zelo pomemben, sploh v današnjem času, ko veliko sedimo, smo cel dan pred računalnikom. Zato je pomembno da se razmigamo, saj šport ni samo v besedah, ampak predvsem v dejanjih. Dragi najmlajši, verjamem, da boste danes uživali in se spoznavali z različnimi dejavnostmi. Ne pozabite, da je šport tudi »fair play«, ni samo tekmovanje, je predvsem druženje na svežem zraku in s pozitivnimi mislimi. Čestitam vam za vaš šolski uspeh in vam želim lepe, športne počitnice.«

Po dopoldanskih športnih udejstvovanjih so učenci šole v popoldanskem času povabili še mamice, očke, babice, dedke, tete, strice, sestrice, bratce, sestrične, bratrance, ..., skratka vse, ki jih imajo radi, da so si skupaj ogledali delovanje različnih kamniških društev. Super športna zabava pa se je ob obilici dobre volje in razposajenosti zaključila ob slastnih palačinkah.

 


<< Nazaj | Novice