Mali grad

Učenke in učenci Osnovne šole Marije Vere so pozdravili pomlad

23.03.2017

 

Učenke in učenci Osnovne šole Marije Vere so pozdravili pomlad»Pomlad ni čas, ki se začne tako,
kot v koledarju piše…
Je čas, ki ga zaznaš po vonju v zraku,
ko neko jutro stopiš ven iz hiše.«
(J. Medvešek)

Popoldan se je podžupan Igor Žavbi v imenu Občine Kamnik skupaj z ravnateljico Osnovne šole Marije Vere Violeto Vodlan udeležil prijetne prireditve z naslovom »Pozdravljena, pomlad«, ki so jo pripravili na Osnovni šoli Marije Vere.

Učenke in učenci prve triade Osnovne šole Marije Vere in ostali nastopajoči so s plesom, igro, pesmijo in razigranostjo pozdravili prihod pomladi, polepšali dan svojim mamicam in tistim, ki jih imajo radi ter se ob občinskem prazniku spomnili generala Rudolfa Maistra.

   

Ob tej priložnosti je zbrane nagovorila ravnateljica Osnovne šole Marije Vere Violeta Vodlan in med drugim pripovedovala o pomladi ter poudarila: »Našo šolo je v teh zajel pravi pomladni nemir. Prebudil je ustvarjalnost naših učiteljev in učencev, ki so vam pripravili današnjo prireditev. Pozorno jim prisluhnimo in naj se pomlad prebudi tudi v vaših srcih.«

Podžupan Igor Žavbi pa je v imenu Občine Kamnik povedal: »Rojeva se pomlad. Rojeva se življenje. Vse bo vzcvetelo in prihajajo dnevi, ko je, se spomnim svojega otroštva, vse težje oditi v šolo in po šoli sesti za mizo in napisati domačo nalogo. Še nekaj mesecev pa se boste veselili dolgih, pravih počitnic. Pomlad in mesec marec pa je tudi čas, ko praznuje naša občina. V sredo, 29. marca 2017, se bomo z osrednjimi prireditvami spomnili rojstnega dne generala in domoljuba Rudolfa Maistra. Tudi vaša prireditev je umeščena v sklop prireditev ob občinskem prazniku in današnje popoldne je tudi zato praznično. Prazniki so za to, da jih praznujemo. In ravno pri mladih je potrebno to gojiti.«

Učenke Neja, Alisija in Angela so z deklamacijo zaželele dober dan življenju in se zahvalile mamicam, Otroški pevski zbor Osnovne šole Marije Vere je s pesmijo navdušil zbrano občinstvo, otroci 1. razreda so pomlad pozdravili v angleškem jeziku, z zvoki harmonike pa so razveseljevali Matic in Max Kotnik Kranjec ter Zala Mihelič. S plesom je v pomlad zaplesala Plesna šola Miki, plesišče so še bolj ogreli učenci 2. in 3. razred, o pomenu folklorne dejavnosti so zbrane s plesom nagovorili učenci Mlajše folklorne skupine Osnovne šole Marije Vere.

Za udarne bobnarske ritme in plesno predstavo sta poskrbela Leon Pešovski Bužan in Gašper Dimnik, predstavljen pa je bil tudi projekt Tahiti, kjer so lahko obiskovalci s prostovoljnimi prispevki in z nakupom ročno izdelanih toaletnih torbic pomagali trem učenkam Osnovne šole Marije Vere, ki se bodo udeležile svetovnega tekmovanja v odbojki na mivki.


<< Nazaj | Novice