Mali grad

Učenci in učitelji OŠ Toma Brejca podpisali EKO listino

24.06.2010

 

Učenci in učitelji OŠ Toma Brejca so se že pred leti preko različnih projektov vključili, kot pravijo, v boj za čisto okolje. Danes, na zadnji šolski dan, so v okviru nacionalnega projekta »Eko-šola kot način življenja« podpisali eko listino.

Na šoli aktivni pri skrbi za okolje
Na šoli so pod vodstvom mentorice Marjete Orehek oblikovali skupino za ekologijo, katera s svojim okoljevarstvenim delovanjem načrtuje dejavnosti šole ter vzpodbuja učence in njihove starše, da bi čim bolj skrbeli za čisto in zdravo okolje v katerem živimo. Že tretje leto uspešno izvajajo projekte, ki temeljijo na utrjevanju »ekološke« zavesti, v šolskem letu 2008/09 pa so se vključili tudi v nacionalni projekt »Eko-šola kot način življenja«.

Program Ekošole je zasnovan iz 7 korakov, ki jih šola uvaja dve leti, nakar se poteguje za pridobitev eko zastave. Zadnji korak – podpis eko listine – so učenci in učitelji postorili ravno na zadnji šolski dan, 24. junija, ob podpisu pa so se jim pridružili župan Anton Tone Smolnikar, predstavnica ekošole Milena Pollak, sekretarka ekošole Dunja Dolinšek ter predstavnica Sveta staršev Marjana Cvirn.

Ravnateljica Mojca Rode Škrjanc je trenutek izkoristila tudi za zahvalo županu Tonetu Smolnikarju za odlično sodelovanje v zadnjih letih. Župan je v svojem nagovoru dejal, da je ponosen in vesel, da so na šoli pristopili k projektu ekošola, saj pri skrbi za čisto okolje štejejo predvsem miselnost in majhni koraki. Župan je še dodal, da tudi na občini skušajo preko različnih projektov čim bolj skrbeti za naše okolje, navsezadnje že vrsto let uspešno izvajajo čistilne akcije, ki so jih letos v okviru projekta Očistimo Slovenijo v enem dnevu le še nadgradili.

Učence in učitelje jeseni čaka še prejem velike zelene eko zastave.

Ekošola je program mednarodnega združenja za okoljsko izobraževanje (Foundation for Environmental Education FEE), ki teče v šolah in vrtcih v 47 državah z glavnim ciljem vzgoje otroka in mladostnika, da bi mu skrb za okolje in naravo postala del življenja.

     

<< Nazaj | Novice