Mali grad

Učenci Osnovne šole Toma Brejca in Glasbene šole Kamnik so se sprehodili po Maistrovi poti

24.03.2016

 

Dopoldan so učenci Osnovne šole Toma Brejca in Glasbene šole Kamnik pripravili čudovito kulturno prireditev, ki si jo je v imenu Občine Kamnik ogledal podžupan Igor Žavbi skupaj z ravnateljico Osnovne šole Toma Brejca Mojco Rode Škrjanc in ravnateljico Glasbene šole Kamnik Nežo Gruden.

Učenci Osnovne šole Toma Brejca in Glasbene šole Kamnik so se sprehodili po Maistrovi poti

Častnemu občanu in izjemno pogumnemu borcu Rudolfu Maistru, ki se je v prostem času ukvarjal s poezijo in slikanjem, so se učenci na dostojen in spoštljiv način poklonili z glasbo, s plesom in z recitacijo ter se po Maistrovi poti sprehodili v zanimivi igrani igrici, ki je navdušila občinstvo v telovadnici Osnovne šole Toma Brejca.

Brez kančka dvoma pa so učenci obeh šol prispevali k ozaveščanju sošolk in sošolcev o zgodovinskih dejstvih slovenskega naroda ter o pomembnih dosežkih Kamničana generala Rudolfa Maistra.

Ob tej priložnosti je podžupan Igor Žavbi z navdušenjem zrl v mlade upe in v imenu Občine Kamnik dejal: »General Maister je bil velik človek, ne samo za Kamnik, temveč tudi za Slovenijo. Po njegovi zaslugi smo Slovenci dobili del severnega ozemlja, ki bi drugače pripadal Avstriji. Z njegovo pomočjo smo dobili prvo slovensko vojsko, z njim se je začelo slovensko domoljubje. Namen praznika je praznovati, se veseliti in se spominjati lepih stvari. Današnja prireditev nas bo spominjala na Maistrove poti, na njegove uspehe in dejanja. Ohranimo spomin na generala Rudolfa Maistra, praznujemo vse praznike naše domovine in bodimo zavedni Slovenci in Slovenke. Iskrene čestitke ob občinskem prazniku, ki ga bomo v torek, 29. marca 2016, obeležili z osrednjo slovesnostjo in s podelitvijo priznanj Občine Kamnik.«


<< Nazaj | Novice