Mali grad

Učenci OŠ Toma Brejca postavili »Naj snežaka«

15.01.2010

 

Skupnost občin Slovenije (SOS) je ob začetku novega leta ponovno, po štirih letih, pripravila zimsko akcijo z naslovom »Naj snežak«, v katero so povabili zaposlene v občinskih upravah, šole, vrtce, kulturne zavode, zimske službe ter nasploh občane, ki so pripravljeni postaviti oz. pomagati pri postavitvi snežaka.

Ob tem so postavili preprosta pravila igre. Potrebno je narediti snežaka, ga fotografirati skupaj z županom ali županjo ter fotografijo poslati na njihov naslov.

Prispele fotografije bodo objavili na spletni strani www.skupnostobcin.si, kjer bodo obiskovalci omenjene spletne strani lahko glasovali za »naj snežaka«. Ob koncu akcije bodo na podlagi števila prejetih glasov objavili zmagovalnega snežaka, katerega avtorji bodo prejeli, kot obljubljajo, lepo nagrado.

Kamniškega župana Antona Toneta Smolnikarja so prijetno presenetili učenci OŠ Toma Brejca iz Kamnika, ki so v četrtek na zunanjem igrišču postavili pravega »eko snežaka«. Ker šola že nekaj let aktivno sodeluje v projektu Eko šola, so svojega snežaka opremili s plastičnimi zamaški, ki jih v okviru aktivnosti na področju eko šole že nekaj let zbirajo v različne dobrodelne namene.

Ob koncu je sledila skupna fotografija z manjšo skupino otrok, ki je sodelovala pri postavitvi snežaka, ki so ga sicer postavljali učenci 1.-5. razredov skupaj s profesorji.

Učenci OŠ Toma Brejca ob snežaku z županom Antonom Tonetom Smolnikarjem  


Kot pravijo na SOS-u, želijo z akcijo ustvariti prijeten dogodek in druženje, kajti zima ne predstavlja le takšnih ali drugačnih stresov, ki so povezani s težavami, katere nam večkrat zagodejo večje količine snega. Zima je lahko tudi prijetna in zabavna.

Učenci OŠ Toma Brejca z ravnateljico Mojco Rode Škrjanc, profesorjema Rokom Hribarjem in Sonjo Žagar ter županom Antonom Tonetom Smolnikarjem


<< Nazaj | Novice