Mali grad

Učenci OŠ 27. julij Kamnik z 2. in 3. mestom z državnega prvenstva v plavanju za učenke in učence s posebnimi potrebami

23.11.2013

 

Na zimskem kopališču v Kranju je 21. 11. 2013 potekalo, letos že 9. leto, državno prvenstvo v plavanju za učenke in učence s posebnimi potrebami. Tako kot je že v navadi, je za organizacijo in izpeljavo tekmovanja poskrbela Osnovna šola 27. julij Kamnik oziroma njeni zaposleni, ob pomoči Dareta Homarja.

Da je plavanje šport, ki je blizu tem otrokom priča podatek, da je na letošnjem državnem prvenstvu nastopilo kar 95 tekmovalk in tekmovalcev iz 15-ih šol oziroma zavodov za otroke s posebnimi potrebami - OŠ Antona Janše, Radovljica , VZ Planina, OŠ V parku, Slovenske Konjice, OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka, OŠ Glazija, Celje, OŠ Dragotin Kette, Novo mesto, OŠ Helene Puhar, Kranj, CVIU Velenje, OŠ Litija, Zavod za usposabljanje Janeza Levca OŠ Dečkova, OŠ Poldeta Stražišarja, Jesenice, OŠ Roje, Domžale, ZUJL Levstikov trg, OŠ Brežice in OŠ 27. julij Kamnik.

Pred 9. leti je na tekmovanju nastopilo le 34 tekmovalk in tekmovalcem. V zadnjih letih število narašča. Povedati je treba tudi, da je bistvo tekmovanja v druženju. Seveda imajo tudi rezultati svojo težo, vendar ko vidiš nasmejane obraze vseh tekmovalcev veš, da je bil to njihov dan.

Tekmovalci so se pomerili v disciplini 50 m prsno in 50 m prosto ločeno po spolu in v mešani štafeti 6 x 25 m.

Uspeh kamniške šole sta okronala Doris Kemperle z 2. mestom v disciplini 50 m prsno in Marino Mekiš s 3. mestom v disciplini 50 m prosto.

Da ima tekmovanje še neko dodano vrednost za podeljevalce medalj vedno izberemo znane slovenske športnike. Letos je medalje podeljeval plavalec Emil Tahirovič, ki je za Slovenijo nastopil na dveh olimpijadah, na Poletnih olimpijskih igrah 2004 v Atenah in na Poletnih olimpijskih igrah 2008 v Pekingu. Leta 2008 je Tahirovič na Evropskem prvenstvu v kratkih bazenih v hrvaški Reki osvojil bronasto kolajno, in sicer v disciplini 50 metrov prsno.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem!

Besedilo in fotografije: OŠ 27. julij Kamnik


<< Nazaj | Novice