Mali grad

Tudi v odbojkarskem pokalu Slovenije Calcit Volleyball s petimi ekipami

17.09.2015

 

S tekmami prvega kroga se bo v soboto v ženski in moški konkurenci začelo 25. tekmovanje za odbojkarski pokal Slovenije. Nosilci se bodo tekmovanju pridružili v osmini finala. V konkurenci bo tudi pet ekip Calcit Volleyballa. Ženski finalni turnir bo na sporedu 8. in 9. januarja, moški pa 9. in 10. januarja 2016.

V ženski konkurenci je v pokalnem tekmovanju prijavljeno 61 ekip, zato bo v prvem krogu, ki bo na sporedu že to soboto, enajst parov. Od dveh kamniških ekip se bodo prve v boj podale odbojkarice druge ekipe, ki bodo v državnem prvenstvu igrale v 2. DOL – zahod. Varovanke Tanje Božinović bodo v prvem krogu proste, v drugem pa se bodo 26. septembra v gosteh pomerili z boljšo ekipo v dvoboju Krim mlade – Neptun Kanal.

Aktualne državne prvakinje se bodo tekmovanju pridružile v osmini finala. Če bo šlo vse po napovedi, se bodo na prvi tekmi v gosteh pomerile z ekipo Swatycomet Zreče. Prva tekma bo na sporedu 7. oktobra v gosteh, povratna teden dni pozneje na domačem igrišču. V primeru zmage v osmini finala in četrtfinalu, bi se Kamničanke na zaključnem turnirju v polfinalu najverjetneje spet srečale z Luko Koprom, ki jih je v minuli sezoni na zaključnem turnirju v Braslovčah premagala prav v polfinalu.

Tudi moško pokalno tekmovanje se bo začelo v soboto, vendar bosta na sporedu le dve tekmi. V konkurenci je 55 ekip, v drugem krogu bo tretja ekipa Calcit Volleyballa igrala z zmagovalci prvega kroga dvoboja med Mivko Mokronogom in Adergasom. Druga kamniška ekipa, ki je lani presenetila z uvrstitvijo v osmino finala, bo s tekmovanjem začela v tretjem krogu, ko se bo v tretjem krogu pomerila z ekipo TAB Mežica.

Varovanci Marka Brumna bodo, podobno kot prva ženska ekipa, s pokalnim tekmovanjem začeli v osmini finala. Tudi njih najprej, 14. oktobra čaka gostovanje. Najverjetneje pri novem prvoligašu SIP Šempetru, ki se bo v četrtem krogu srečal z ekipo Črnuč. Povratna tekma bo teden dni pozneje v Kamniku, v primeru zmage pa bi se Kamničani že v četrtfinalu srečali s Salonitom iz Kanala. Tekmi bosta na sporedu 25. novembra in 9. decembra, druga tekma bo v Kamniku. Kamniški ekipi gre v tolažbo lahko le podatek, da bi se v primeru uspeha v polfinalu izognili ACH Volleyju.

V prvih štirih krogih je v pokalnem tekmovanju Slovenije na sporedu po ena tekma, v osmini finala in četrtfinalu se bo igrala tudi povratna tekma, na zaključnem turnirju pa bo v polfinalu in finalu spet le po ena tekma.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Calcit Volleyball


<< Nazaj | Novice