Mali grad

Tudi v Novi Gorici Kamničanke brez spodrsljaja

18.02.2014

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa so tudi gostovanje v sedmem krogu 1. DOL – Modra skupina – tekma je bila, zaradi sredinega gostovanja Kamničank v zadnjem krogu srednjeevropske lige na Dunaju, odigrana vnaprej -, opravile z odliko. V Novi Gorici so osvojile vse tri točke, s katerimi so še naprej v najboljšem položaju pred začetkom končnice, vendar bodo dobre igre morale ponoviti tudi v soboto, ko bodo doma igrale s Formisom ter na obeh tekmah z Braslovčami.

Go Volley – Calcit Volleyball 0:3 (-15, -23, -19)

Nova Gorica – Dvorana Balon. 60 gledalcev. Sodnika: Kern (Kranj) in Dugar (Kanal).

Go Volley: Simčič, Vičič, Bavdaž 9, Leban Čičič 11, P. Marušič, Grudina, Spačal 11, Kolbl 4, Komel, Š. Marušič 3, Pahor – libero. Trener: Vasja Samec.

Calcit Volleyball: E. Mori 6, Turnšek 17, Božič, Kavčič 7, Borko, Vrhovnik, Valenčič 10,N. Mori, Hribar – libero2, Jerala – libero1, Charuk 12, Ščuka 6. Trener: Gašper Ribič.

Vnaprej igrano tekmo sedmega kroga Modre skupine v 1. DOL so kamniške odbojkarice začele v postavi Eva Mori, Sara Valenčič, Lana Ščuka, Tamara Borko, Lucy Charuk, Tjaša Turnšek in Meta Jerala na mestu proste igralke. Dvoboj z Novogoričankami so odbojkarice Calcita začele odločno in brez podcenjevanja. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile za tri točke, ob drugem že za deset. Domača ekipa, pri kateri v prvi postavi ni bilo Tine Grudine, igrale pa so Špela Marušič, Teja Kolbl, Teja Bavdaž, Polona Marušič, Majda Leban Cičič, Katarina Spačal in prosta igralka Maja Pahor, so do konca niza, kolikor toliko vzpostavile ravnotežje na igrišču, vendar so gostje še naprej brez večjih težav držale visoko prednost. V napadu je bila razpoložena Tjaša Turnšek, Kamničanke pa so prevladovale tudi v bloku.

V drugem nizu je v kamniški ekipi Tamaro Borko na mestu blokerke zamenjala Anja Kavčič, namesto Lane Ščuke pa je priložnost dobila Nika Mori, medtem ko v domači ekipi ni bilo nobenih sprememb. Z odličnimi servisi, v tem elementu igre se je izkazala predvsem izkušena Katarina Spačal in dobrim sprejemom so Novogoričanke na prvi tehnični odmor odšle celo s prednostjo štirih točk, toda po vrnitvi na igrišče so gostje vajeti igre spet vzele v svoje roke, saj so na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk. Kamničanke so še naprej prevladovale v bloku, tako da so novogoriške odbojkarice le stežka zaključevale napade, toda z borbeno igro v polju so do konca niza pretile gostjam, ki so se na koncu vendarle veselile vodstva z 2:0 v nizih. Proti koncu niza je Gašper Ribič v igro vrnil Lano Ščuko, ki je tudi v tretjem nizu ostala v igri, tako kot tudi Anja Kavčič, ki je v bloku dobro izkoristila svojo priložnost, saj je bila s petimi bloki celo najboljša blokerke tekme. Novogoričanke so tudi v tem nizu nudile dober odpor slovenskim pokalnim zmagovalkam, ki so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo točke, na drugega pa s tremi točkami naskoka. Ko so Kamničanke povedle z 21:16, v napadu je bila razpoložena Turnškova, je bila tekma bolj ali manj odločena. Kakovostna razlika je bila vendarle na strani odbojkaric Calcit Volleyballa, ki z igro morda niso blestele, tako kot na nekaterih prejšnjih tekmah, toda še vedno so igrale dovolj dobro, da so vknjižile vse tri točke.

Izjavi po tekmi

Vasja Lipicer Samec, trener Go Volleyja: »Čeprav sem z našo igro še kar zadovoljen, imamo v njej še vedno določene pomanjkljivosti, ki v naši domači dvorani niso tako vidne, kot na gostovanjih. Kamničankam smo predvsem v drugem nizu dobro parirali, žal pa nismo izkoristili priložnosti, ki se nam je ponujala. V vsakem primeru je bil to za našo ekipo dober trening pred nadaljevanjem prvenstva, saj realno v tej tekmi nismo mogli pričakovati zmage, za gostje pa ne vem. Tina Grudina trenutno ni v želeni formi. Če bo naredila določen preskok, ki ga je sposobna, nanjo računamo v končnici, sicer pa je tudi Majda Leban Cičič na mestu blokerke danes dobro opravila svoje delo.«

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »V prvem nizu smo hitro visoko povedli in to prednost držali do konca niza. Drugi niz smo, po nekaterih menjavah, začeli nekoliko negotovo, vendar se nam je do drugega tehničnega odmora uspelo vrniti v igro. Tudi v tretjem nizu nismo igrali najbolje, je pa res, da so se domačinke dobro borile in nam nudile dober odpor. Danes smo igrali slabše, kot v soboto v Puconcih. Poznalo se nam je, da včeraj nismo imeli treninga. Sicer pa od svojih igralk zahtevam, da tudi takšne tekme igramo na vso moč. Čeprav sredina tekma na Dunaju ne bo o ničemer odločala, bodo določene igralke morale igrati vso tekmo, v vsakem primeru pa bodo tudi to tekmo vzeli resno in v njej skušali zmagati. Gre zato, da bomo igrali proti dobrim nasprotnicam, kar bo dobra priložnost, da spet odigramo dobro tekmo, kar bo pred končnico v Modri skupini in zaključnim turnirjem srednjeevropske lige vsekakor dobrodošlo. Tudi na ta način bomo videli, kaj moramo do teh tekem še popraviti. Veseli pa me, da bomo prihodnji teden imeli veliko časa za trening.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice