Mali grad

Tudi v Kamniku smo Vključili srce za otroke s posebnimi potrebami

04.09.2021

 

Tudi v Kamniku smo Vključili srce za otroke s posebnimi potrebamiDanes, v soboto, 4. septembra 2021, so se kolesarji akcije Vključi srce ustavili v Kamniku in se na pot proti Portorožu podali z dobrim namenom. Zbranim se je ob začetku kolesarjenja pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z ravnateljico Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasno Lampe, ki sta del poti prekolesarila s KAMKOLESI, poleg njiju pa so se nam pridružili še s CIRIUS-a Kamnik.

Akcija Vključi srce je del projekta Evropskega socialnega sklada »Spodbujanje socialne vključenosti otrok in mladih s posebnimi potrebami v lokalno okolje«, ki ga financirata Ministrstvo RS za izobraževanje, znanost in šport ter Evropski socialni sklad. Sodelujoče ustanove projekta so Osnovna šola dr. Ljudevita Pivka (pobudniki akcije), Osnovna šola Stanka Vraza, Društvo Sožitje Ptuj, Osnovna šola Minke Namestnik – Sonje, Osnovna šola Glazija, Osnovna šola 27. julij Kamnik, CIRIUS Kamnik, Osnovna šola Ivana Cankarja, Osnovna šola Pivka, Center za komunikacijo, sluh in govor Portorož in Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin.

Namen projektaje oblikovanje programa za mlade s posebnimi potrebami, s pomočjo katerega se bodo lažje vključevali v lokalno socialno mrežo in večinsko delovno okolje. Poleg tega je namen tudi ta, zbrati čim več sredstva za tiste otroke s posebnimi potrebami, katerim starši zaradi epidemijske krize ne zmorejo priskrbeti vsega potrebnega za njihov optimalni razvoj. Akcija je hkrati priložnost za vključevanje oseb s posebnimi potrebami v lokalno in širše okolje ter spodbuda vsem, da poskrbimo za zdravega duha v telesu. Ambasadorka akcije je igralka Urška Vučak Markež.

Župan Matej Slapar se je kolesarjem in vsem sodelujočim zahvalil za plemenita dejanja, ki niso samoumevna in zahvalo namenil tudi našima šolama, ki sta se pridružili akciji: »Iskrena hvala, da ste se ustavili v Kamniku, kjer imamo kar dve šoli za otroke in mladostnike, ki potrebujejo prilagojeni program šolanja, Osnovno šolo 27. julij Kamnik in CIRIUS Kamnik. Obe šoli sta izjemno dobro vključeni v lokalno okolje in tudi aktivno sodelujejo z Občino Kamnik. Želim vam, da bi bila akcija uspešna in bi zbrali čim več sredstev za otroke in družine, ki potrebujejo vašo pomoč. Hvala za vaša plemenita dejanja.«

Zahvalo sodelujočim je namenila tudi ravnateljica Osnovne šole 27. julij Kamnik Jasna Lampe, ki je poudarila, da je ponosna na to, da tudi Osnovna šola 27. julij Kamnik in CIRIUS Kamnik prispevata svoj košček v mozaiku akcije Vključi srce.

Idejni vodja projekta Vključi srce Simon Petek pa je ob začetku kolesarjenja povedal: »Včeraj smo opravili 130 kilometrov do Kamnika. Na poti smo se ustavili pri Osnovni šoli Slovenska Bistrica, Osnovni šoli Glazija v Celju, končni postanek pa je bil tukaj v Kamniku, kjer smo tudi prespali. Danes gremo do Vrhnike, in sicer do Osnovne šole Ivana Cankarja, nato do Osnovne šole Pivka in zaključimo v Portorožu. Do zdaj je bila pot zahtevna, a smo dobra ekipa, ki se medsebojno spodbuja in nam je brez težav uspelo premagovati kilometre. Upamo, da bo temu tako tudi danes. Humanitarna kolesarska akcija ima dobrodelni namen, kjer se zbirajo sredstva za pomoč družinam s posebnimi potrebami, in sicer do 30. septembra lahko darujete tudi vi s poslanim SMS sporočilom na KOLO5 na 1919.«


<< Nazaj | Novice