Mali grad

Tudi v Kamniku heroji vozijo v pižamah

18.11.2021

 

Anketa Heroji furajo v pižamah za mlade med 17. in 24. letom starosti

Tudi v Kamniku heroji vozijo v pižamahPrihodnji teden bo na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik potekal posvet Heroji furajo v pižamah v organizaciji Občine Kamnik, Mladinskega centra Kotlovnica in Zavoda VOZIM. Na posvetu bo med drugim predstavljena tudi analiza ankete, ki jo Mladinski center Kotlovnica izvaja med mladimi v občini Kamnik, zato vljudno vabljeni, da mladi med 17. in 24. letom starosti izpolnite anketo.

Pred vami je kratek anonimni vprašalnik, ki je namenjen mladim med 17. in 24. letom starosti, vezan pa je na tematiko pitja alkohola in vožnje pod vplivom alkohola. Rezultati bodo uporabljeni za namene iniciative za manj voženj pod vplivom alkohola Heroji furajo v pižamah, ki se bo odvila v kamniški občini. Predstavili jih bomo na posvetu, ki bo v četrtek, 25. novembra 2021, na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik.

Prosimo, da na vprašanja mladi odgovarjate iskreno, saj bomo le tako lahko dobili jasno sliko o stanju v tvojem okolju.

Povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/356217

Posvet Heroji furajo v pižamah na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik

Vabimo vas na posvet na temo pitja alkohola in vožnje pod vplivom alkohola med mladimi v okviru iniciative Heroji furajo v pižamah, ki bo na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik (Novi trg 41a, 1241 Kamnik) v četrtek, 25. novembra 2021, ob 10.50. 

Posvet v soorganizaciji Zavoda VOZIM in Mladinskega centra Kotlovnica bo združil mlade iz kamniške gimnazijce, ki prihajajo iz občine Kamnik in okoliških občin, lokalne odločevalce v občini Kamnik in številne druge deležnike, ki delujejo na področju varnosti v prometu.

Zaradi trenutnih razmer je število prisotnih v živo omejeno, bo pa posvet možno spremljati preko aplikacije Zoom. Možna je udeležba tudi zgolj sklepnega dela, v katerem bodo mladi predstavljali svoje predloge za izboljšanje stanja v lokalnem okolju, ki bo potekal od 13.30 do 14. ure. Takrat jim boste lahko zastavljali vprašanja in podali komentarje na slišano.

Prijave zbiramo do vključno torka, 23. novembra 2021, na obrazcu: https://forms.gle/oepK9cs6Q8jZEFnR9, s prijavo potrdite svojo prisotnost in prejmete povezavo Zoom. 

Kaj je iniciativa Heroji furajo v pižamah?

Je iniciativa za manj voženj pod vplivom alkohola, katere glavni namen je zmanjšanje števila voženj pod vplivom alkohola in pitja alkohola med mladimi, z vključitvijo vseh deležnikov za to spremembo: mladih, lokalne skupnosti, strokovnjakov in staršev, predvsem na podeželju, kjer je možnost za nastanek prometne nesreče pod vplivom alkohola kar dvakrat večja. 

Danes je razlog za vsako tretjo prometno nesrečo s smrtnim izidom alkohol in četrtino teh povzročijo mladi med 18. in 29. letom starosti. Vse to so glavni izzivi iniciative, ki so nas spodbudili, da s celostnim pristopom v lokalnih okoljih spreminjamo stališča in vedenje mladih, lokalno skupnost pa opolnomočimo za sprejetje predlogov in ukrepov, ki bodo pripomogli k večji prometni varnosti mladih.

Iniciativa je prejemnica nagrade Evropske komisije za najboljšo prakso na področju prometne varnosti Excellence in Road Safety Award v letu 2018, v letu 2021 bronastega priznanja na ISMA (International Safety Media Awards), ter prejemnica mnogih oglaševalskih nagrad.

Več o akciji pa si lahko preberete tudi TUKAJ.

Besedilo: Mladinski center Kotlovnica in Zavod VOZIM
Fotografije: Zavod VOZIM


<< Nazaj | Novice