Mali grad

Tudi v Kamniku gradimo most med generacijami

17.10.2012

 

Največji vseslovenski prostovoljski projekt Simbioz@ tudi letos gradi most med generacijami. Brezplačne delavnice računalniškega opismenjevanja starejših v okviru različnih modulov potekajo od 15. do 19. oktobra. Udeležence Simbioz@ 2012 je popoldan v kamniški Svetovalni pisarni za starejše (Tomšičeva 23) obiskal tudi župan Marjan Šarec.

Na delavnicah Simbioz@ 2012 udeleženci odkrivajo osnove računalništva in raziskujejo kaj računalnik je in kako napisati besedilo. Svet interneta in brskanje po spletu ter seznanitev z elektronsko pošto in ustvarjanje elektronskega naslova so del aktivnosti ob vseslovenskem prostovoljskem projektu. Prav tako pa se udeleženci lahko seznanijo s svetom socialnih omrežij in pobliže spoznavajo omrežje Facebook ter si ogledajo, kako deluje mobilna telefonija.

Projekt, ki je prejel nagrado Evropskega parlamenta Državljan Evrope, je lani poskrbel za kar 96 odstotkov zadovoljnih udeležencev in 93 odstotkov samozavestnih uporabnikov računalnika. Tudi letos pa mladi v duhu prostovoljstva delijo svoje znanje in starejše peljejo v svet računalnika, interneta ter mobilne telefonije.

V Kamniku se brezplačne delavnice učenja veščin računalništva in mobilne telefonije za starejše izvajajo na sledečih lokacijah: Osnovna šola Frana Albrehta (Šolska ulica 1), Osnovna šola Marije Vere (Ljubljanska cesta 16a), Osnovna šola Stranje (Zgornje Stranje 22), Osnovna šola Šmartno v Tuhinju (Šmartno 27a, Laze v Tuhinju), Matična knjižnica Kamnik (Ljubljanska cesta 1).

Udeležence Simbioz@2012 pa je popoldan nagovoril tudi župan Marjan Šarec, ki je povedal: »Ljudje v različnih življenjskih obdobjih stremimo h kvalitetnemu življenju. Prav zaradi tega dejstva je pomembno, da programi medgeneracijskega povezovanja, kot je tudi današnji, ponudijo možnosti za zadovoljitev in uresničitev cilja boljšega in kvalitetnejšega življenja starejših občank in občanov naše občine. Veseli me, da ste se udeležili aktivnosti, ki so vam jih pripravili organizatorji. Pa tudi pogled na mnoge prostovoljce je hvale vreden. Medgeneracijsko povezovanje v občini je nujna in koristna dejavnost za mlajšo in starejšo generacijo, zato  gradimo most med generacijami.«   

 


<< Nazaj | Novice