Mali grad

Tudi v Grosuplju najboljše Kamničanke

23.09.2013

 

Odbojkarice Calcit Volleyballa nadaljujejo z uspešnimi igrami v pripravljalnem delu sezone. Po zmagi na domačem turnirju pred štirinajstimi dnevi, so slavile tudi na sobotnem turnirju v Grosuplju, kjer v petih tekmah niso izgubile niti niza. V finalu so premagale Koprčanke. Tretja je bila ekipa Sparkasse Wildcats iz Celovca, četrta pa Aliansa iz Šempetra.

Na svoji prvi tekmi turnirja v Grosuplju - domači odbojkarski klub ga prireja že deveto leto zapored v spomin na Sama Zrimca. Športnega zanesenjaka, profesorja, trenerja in soustanovitelja Odbojkarskega društva Flip-Flop, katerega življenjska pot se je, zaradi bolezni prezgodaj končala, so v svoji skupini kamniške odbojkarice premagale šempetrsko Alianso z 2:0. Na tej tekmi je prvič v svoji karieri proti svojemu matičnemu klubu igrala letošnja pridobitev Calcita Mojca Božič, ob njej pa je Aljoša Jemec, ki v odsotnosti prvega trenerja Gašperja Ribiča, ki je trenutno z moško reprezentanco Slovenije na EP, vodi kamniško ekipo, priložnost v prvi postavi ponudil še Lani Ščuki, Sari Valenčič, Tamari Borko, Anji Kavčič, ki za zdaj pomaga Kamničankam, Tjaša Turnšek in Meta Jerala. V igro sta vstopali tudi Nika Mori in Ana Hribar. Nekaj več težav so imele odbojkarice Calcita na drugi tekmi proti Vitalu, še zlasti v prvem nizu, drugega pa so dobile dokaj gladko. Podajala je Eva Mori, počivala pa Mojca Božič, drugih sprememb v prvi postavi ni bilo, medtem ko je proti Grosuplju Nika Mori igrala celotno tekmo, počivala pa je tudi Tamara Borko, tako da sta v bloku igrali Ana Hribar in Anja Kavčič, na mestu organizatorke igre pa sta se menjavali Eva Mori in Mojca Božič. V polfinalu proti Celovčankam, ki so Kamničankam v prvem nizu nudile odličen odpor - aktualne slovenske pokalne zmagovalke so niz dobile s 25:23, toda v drugem vprašanja zmagovalk ni bilo -, je zelo dobro podajala Eva Mori. Na sprejemu sta bili Sara Valenčič in Lana Ščuka, ki sta igrali vso tekmo, tako kot tudi Borkova, Turnškova in na liberu Jerala, medtem ko sta se v bloku menjavali Kavčičeva in Hribarjeva. Za gladko zmago proti ekipi Luke Kopra pa je spet podajala Mojca Božič, drugih sprememb v ekipi pa ni bilo. V Grosuplju ni igrala Petra Vrhovnik, ki ima manjše težave s hrbtom.

»Rezultatsko smo bili uspešni, vendar so nas tudi tokrat bolj zanimale druge zadeve. Turnir je pokazal, da so tudi druge ekipe letos napredovale. Obeta se nam izenačena prva liga, ki bo sicer pomlajena, vendar bo zato toliko bolj zanimiva. Kar se rezultata tiče, smo torej lahko zadovoljni, kar pa se igre tiče, smo na trenutke že igrali zelo dobro, nato pa so prišla obdobja, ko nam ni in ni šlo. Vendar je za to fazo priprav normalno. Najbolj obremenjena igralka je bila Tjaša Turnšek, ki je za to obdobje v odlični formi, saj nima primerne menjave, medtem ko so si druge igralke razdelile minutažo. Pohvaliti velja Anjo Kavčič, kateri se sicer pozna, da dve leti ni igrala, vendar bi z delom lahko prišla na višjo raven. Ima primerno višino, tudi telesno lahko hitro ujame druge igralke, zaostaja le še malo v tehniki, toda to se da nadoknaditi. V vsakem primeru bi bila lahko dobra okrepitev za nas,« je turnir v Grosuplju ocenil Aljoša Jemec.

Na turnirju v Grosuplju so izbrali so tudi najboljšo sedmerko turnirja. Vanjo so se uvrstile štiri igralke Calcita, in sicer Mojca Božič kot najboljša organizatorka igre, Tamara Borko kot najboljša blokerka, Tjaša Turnšek kot najboljša korektorica in Meta Jerala kot najboljša prosta igralka.

Danes bodo Kamničanke nadaljevale s pripravami na novo sezono. Naslednjo prijateljsko tekmo bodo imele v četrtek, ko bo v Kamniku gostovala Luka Koper.

Vrstni red turnirja v Grusuplju: 1. Calcit Volleyball, 2. Luka Koper, 2. Sparkasse Wildcats Celovec, 4. Aliansa, 5. Go Volley, 6. Vital, 7. ATK Grosuplje, 8. Zgornja Gorenjska.

Besedilo in fotografije: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice