Mali grad

Tudi s šestega gostovanja domov praznih rok

16.12.2012

 

Hypo Tirol Innsbruck - Calcit Volleyball       3:0 (22, 20, 14)

Innsbruck - Dvorana univerzitetnega centra. 200 gledalcev. Sodnika: Schürmann in Sikonjić (oba Liechenstein).

Hypo Tirol Innsbruck: Čebron 13, Szabo 14, Koch, Gavan, Laure - libero, Koraimann 5, Kaszap, Boff 1, Frances 6, Berger 10, Jimenez Zamora 2. Trener: Štefan Chrtiansky.

Calcit Volleyball: Hribar - libero, Sušec 9, Novljan, Brulec 4, D. Pokeršnik 1, Planinc 4, J. Pokeršnik 13, Brus 4, Stavbar 4, Kotnik, Štern. Trener: Marko Brumen.

Tudi na svojem šestem gostovanju v srednjeevropski ligi so kamniški odbojkarji ostali praznih rok. Poraz proti ekipi iz Innsbrucka, ki že vrsto let igra v ligi prvakov, seveda ne sodi v kategorijo razočaranj, toda če so Kamničani v prvih dveh nizih še držali korak z domačini, so v tretjem, kot v letošnji sezoni že nekajkrat na gostovanjih, popolnoma popustili in v njem osvojil zgolj štirinajst točk. Še najbližje zmagi v vsaj enem od nizov, so bili odbojkarji Calcita Volleyballa v uvodnem nizu, ko so bili ob dobrem sprejemu še kolikor toliko učinkoviti tudi v napadu. Že v drugem nizu je njihova zbranost, predvsem pa učinkovitost v napadu začela popuščati, do končnega zloma pa je prišlo po vodstvu avstrijskih prvakov z 9:6, ko so le-ti dosegli štiri točke zapored in dokončno zlomili odpor kamniških odbojkarjev.

V domači vrsti je bil najboljši igralec slovenski reprezentant Davor Čebron, ki je ob dveh blokih imel kar 85 odstotno uspešnost v napadu. Prav igra v napadu je bila ena od največjih težav Kamničanov v Innsbrucku. Njihova uspešnost je bila zgolj 45-odstotna, medtem ko so bili domačini v tem elementu igre 60-odstotni. Prav tako so slovenski podprvaki naredili vse preveč lastnih napak, kar 24 ali osem na niz, sedemnajst pa so jih naredili domači odbojkarji. V bloku sta bili obe ekipi izenačeni, saj sta jih imeli po osem, na sprejemu pa so bili malenkost boljši varovanci Marka Brumna. V tem elementu igre se je v gostujoči vrsti izkazal Jan Planinc, ki se lahko pohvali s kar 83-odstotnim sprejemom, zato pa žal svojega dne, tako kot tudi ne večina njegovih soigralcev, ni imel v napadu. Že prihodnji petek bodo imeli Kamničani novo priložnost za četrto zmago v srednjeevropski ligi, ko bodo v svoji dvorani gostili madžarski Kapošvar.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice