Mali grad

Tudi pri nas se dogaja...

19.12.2018

 

Tudi pri nas se dogaja...V Dnevnem centru Društva staršev otrok s posebnimi potrebami so nam v decembru prebelili stene in sicer nam je material in samo beljenje financirala zavarovalnica Allianz. K nam je prišlo 10 njihovih zaposlenih delavcev in 3 pleskarji, da so prepleskali stene. Prav tako smo bili v zadnjih mesecih na izletih. Septembra v Arboretumu Volčji Potok.

V oktobru smo šli na razstavo Ivane Kobilce, ki nam ga je financirala Narodna galerija v Ljubljani. V želji, da bi bila razstava dostopna tudi za ranljive skupine, so nam omogočili voden in posebej prilagojen ogled razstave. Razstava je na voljo do 9. februarja 2019. Našim uporabnikom je bila zelo všeč, saj je bilo razstavljenih več kot 130 njenih del. 

V novembru smo odšli na razstavo Človeško telo na Gospodarsko razstavišče. Prostovoljno nam je predaval ob razstavljenih delih tudi zdravnik. Tako smo videli kako zgleda naše telo, kadar je zdravo in kadar je obolelo.

V novembru smo organizirali predavanje na temo prva pomoč. Predaval nam je zdravnik iz Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik. Ponovili smo osnove prve pomoči, ki so zajemale: oživljanje, PP ob tujku v požiralniku, PP pri epilepsiji, PP pri možganski kapi, uporaba defibrilatorja itd. 

Z gospo Mojco Žalik smo imeli v novembru delavnico izdelovanje okraskov za novoletno jelko z glino.

Tudi za leto 2019 smo sami oblikovali koledarje z lastnimi fotografijami naših uporabnikov, ki pa so na voljo v našem Dnevnem centru. Bomo pa veseli vsakega prostovoljnega prispevka, ki se bo uporabil za aktivno vključevanje naših uporabnikov v lokalno okolje.  

Za na konec pa bi radi vsem  Kamn’čanom in Kamn’čankam zaželeli, da bi jih v letu 2019 spremljalo zdravje, sreča, zadovoljstvo in veselje. Hkrati pa se bi radi zahvalili vsem prostovoljcem, ki so nam tako ali drugače pomagali pri raznih aktivnostih, ki so se dogajale v našem centru tekom leta. 

Besedilo in fotografije: Jerneja Naveršnik, vodja Dnevnega centra Društva staršev otrok s posebnimi potrebami


<< Nazaj | Novice