Mali grad

Tudi mimo Kamnika trasa dobrodelnega teka Wings for Life World Run

05.05.2014

 

Na desetine tisoč tekačev se je včeraj udeležilo dobrodelnega teka Wings for Life World Run, ki se je odvijal na 34. trasah, v 32. državah in na 6. kontinentih, z namenom zbiranja sredstev za raziskave poškodb hrbtenjače. Teku se je pridružila tudi Slovenija, trasa dobrodelnega teka pa je med drugim potekala tudi mimo občine Kamnik. Prihod tekačev, ki so tekli za tiste, ki tega ne morejo, sta na Glavnem trgu v Kamniku pozdravila župan Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar.

»Tečemo za tiste, ki tega ne morejo«, je slogan najbolj osupljivega športnega dogodka na svetu, ki se je odvijal, kot že rečeno, na 34. trasah, v 32. državah in na 6. kontinentih. Amaterski tekači, znane osebnosti, maratonci, triatlonci in ultramaratonci so tako ob natanko istem času, po vsem svetu, pričeli bežati pred približajočo se ciljno črto v obliki zasledovalnega vozila, ki je startalo 30 minut po startu tekačev. Ko je zasledovalno vozilo tekača prehitelo, je to zanj pomenilo konec tekmovanja.

Startna pištola, pod vodstvom organizatorja teka v Sloveniji Red Bull-a Slovenije, je ob 12. uri, na Kongresnem trgu v Ljubljani, oznanila pričetek premiernega globalnega simultanega teka Wings For Life World Run.

1.385 tekačic in tekačev je krenilo s Kongresnega trga na pot po slovenskih krajih, kjer pa je ob koncu slovenske etape slavil David Pleše, med ženskami je bila najhitrejša Francozinja Sylvie Tramoy. Rezultate tekmovanja si lahko ogledate tukaj.

Spektakularni prihod prvega tekača na Glavni trg v Kamnik sta pozdravila župan Marjan Šarec in direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar, ki sta spodbujala prihod prav vseh tekačic in tekačev dobrodelnega teka. Na osrednjem prireditvenem prostoru v Kamniku se je zbralo lepo število obiskovalcev, ki so z vzkliki bodrili vsakega udeleženca teka, z glasbo so jih spodbujali še člani skupine Calypso, za njihovo moč pa so poskrbeli gostinci projekta Okusi Kamnika – Podeželje in Eko.

Nekateri tekači so pot zaključili v Kamniku, drugi pa nadaljevali po starem mestnem jedru Šutne, proti Podgorju in mimo mnogih drugih krajev po progi brez ciljne črte. Vsi z enakim ciljem in enakim razlogom, torej teči za tiste, ki tega ne morejo in morda, prav po njihovi zaslugi, v prihodnosti tudi bodo.

Dodatne informacije o teku so na voljo na spletni strani organizatorja Red Bull-a Slovenije, in sicer tukaj.
Spročilo za javnost organizatorja si lahko ogledate tukaj.

Zmagovalci teka so seveda vsi udeleženci, zato vsem iskreno čestitamo!

Fotografije skupinskega starta, akcije in zmagovalca: Samo Vidic

 


<< Nazaj | Novice