Mali grad

Tudi letos so nas obiskali otroci poletnega počitniškega varstva

06.08.2013

 

Dopoldan so nas obiskali otroci poletnega počitniškega varstva, kjer jih je v prostorih Občine Kamnik sprejel župan Marjan Šarec.

Društvo Počitniško varstvo Kamnik je s pomočjo Občine Kamnik letos organiziralo poletno počitniško varstvo od 26. 6. do 30. 8. 2013. Varstvo se odvija od 7. do 16. ure na Osnovni šoli 27. julij Kamnik. Namenjeno je učencem od 1. do 5. razreda, ki želijoaktivno in kreativno preživljanje prostega časa. Poskrbljeno je za pester program, kjer otrokom vsekakor ni nikoli dolgčas.Sicer pa se od 7. do 16. ure udeležujejo športnih aktivnosti, kot so plavanje, rolanje, vožnja s skirojem. Bili so kuharsko razpoloženi. Lotiliso se čistilne akcije v Keršmančevem parku in jo tudi uspešno izvedli. Ekološko razpoloženi so se pomerili v »eko kvizu« in izdelali »Eko bubico«, ki predstavlja njihov ekološki otok, saj se zavedajo, da tudi ločevanje odpadkov veliko pripomore k ohranjanju čistega okolja in posredno našega zdravja. Vsekakor niso pozabili na posebno družino, ki je pomoči potrebna in za njih pripravili humanitarno stojnico. V ustvarjalnih delavnicah so ustvarjali vaze iz odpadnih stekleničk, barvali polžje hišice, okrasili škatlice za piškote s servietno tehniko, ustvarili skledice iz mase za modeliranje, izdelali akvarije iz odpadnih škatel in iz neuporabnih majic sešili »eko vrečke«. Obiskala jih je Alenka Žumbar Klopčič, pisateljica, ki je napisala že kar nekaj zelo zanimivih »eko pravljic«.

Ogledali so si Policijsko postajo Kamnik, kjer jim je policistka pokazala policijsko vozilo in povedala mnogo zanimivega o njihovem delu. Spoznali in obnovili so pravila, ki se jih moramo držati kot udeleženci v prometu ter spoznali prometne znake in jih tudi izdelali iz odpadnih tulcev in kartona. Prelevili so se v prave detektive in poiskali ukraden zaklad, ki so ga nepridipravi ukradli škratom iz Keršmančevega parka. Obiskali so kamniško ribarnico, kjer so spoznavali različne vrste rib. Ogledali so si Mestno lekarno na Šutni in se igrali igre vlog – zdravnike. »Otroci pa so si danes ogledali še stavbo Občine Kamnik, saj v okviru počitniškega termina "Kamnik, moje mesto" spoznavajo svoje mesto ter institucije v njempravi Boštjan Košir iz Društva Počitniško varstvo Kamnik.

27 mladih, nadobudnih in otroško razigranih »počitnikarjev« je župan Marjan Šarec sprejel v sejni sobi občinske stavbe. Polni zanimivih vprašanj so si z navdušenjem ogledali sejno dvorano Občine, županu pa postavili številna zanimiva vprašanja. »Želim vam prijetne počitniške dni, izkoristite toplo vreme za mnoge zanimive dogodivščine, ki jih ponuja naše mesto,« je še dodal župan Marjan Šarec, nato pa so se počitnikarji odpravili na osvežilni skok v kamniški bazen.  

Poletne aktivnosti naših »počitnikarjev« lahko spremljate na njihovi spletni strani


<< Nazaj | Novice