Mali grad

Tudi letos bodo pohodniki ob reki povezali Domžale in Kamnik

08.06.2017

 

Tudi letos bodo pohodniki ob reki povezali Domžale in KamnikKaj združuje Domžale in Kamnik? Dobri ljudje, raznolika ponudba ter Kamniška Bistrica. »Pohod ob reki, ki povezuje« je idealna priložnost za okrepitev sodelovanja. Ker je bil lanski prvi pohod odlično sprejet, ga bosta Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Zavod za šport in rekreacijo Domžale ponovila. Tokrat v sodelovanju z Modrimi novicami.

»Pohod ob reki, ki povezuje« bo v soboto 10. junija 2017, od 7. do 13. ure. Pohod boste lahko začeli ali na Šutni v Kamniku, kjer bo potekalo srečanje rezbarjev, ali v Slamnikarskem parku v Domžalah, kjer bo potekal Slamnikarski sejem.

Iz Domžal proti Kamniku se bosta ob 8. uri zjutraj na pot odpravila tudi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin in podžupan Občine Kamnik Igor Žavbi. Iz Kamnika proti Domžalam pa bo pot prehodil direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič z podžupanjo Občine Domžale Renato Kosec. Ekipi se bosta srečali na mostu želja v Homcu, kjer bosta tudi letos pripeli ključavnico v znak sodelovanja. Na cilju pa bodo tudi nagovorili zbrane.

Na 14-kilometrski poti bo postavljenih osem kontrolnih točk, na katerih različna društva iz obeh občin pripravljajo zanimivo dogajanje. Pohodniki se nam lahko pridružijo na katerikoli od točk.

Kontrolne točke iz smeri Kamnika bodo:

Pohodniki bodo po poti zbirali spominske žige, kdor bo zbral vse, dobi spominsko priponko. Vse pa čaka prijetno druženje in zabavna animacija. Vsi, ki bodo zbrali žige iz vseh kontrolnih točk, bodo lahko v soboto brezplačno obiskali mestno kopališče Kamnik, ki se bo odprl ravno dan pred tem. V Kamniku na Glavnem trgu se bodo od 11. ure dalje predstavljali tudi najlepši starodobni motocikli in njihove sodobne reinkarnacije.

Vsekakor pa se primerno opremite, upoštevajte nasvete na začetku pohoda, ki so jih za vse pohodnike pripravili člani Planinskega društva Domžale in Kamnik, spoznavajte pohodnike v nasprotno smer in preprosto uživajte.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: arhiv Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik ter Študentski klub Kamnik


<< Nazaj | Novice