Mali grad

Tudi letos bo Kamnik del edinstvenega globalnega dobrodelnega teka

07.05.2017

 

Tudi letos bo Kamnik del edinstvenega globalnega dobrodelnega tekaWings for Life World Run je edinstveno globalno tekaško tekmovanje. Gre za dobrodelno prireditev, kjer se vsa zbrana finančna sredstva namenijo fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave hrbtenjače z namenom, da najde zdravilo za njene poškodbe. Tek se po vsem svetu začne v nedeljo, 7. maja 2017, natanko ob 13. uri po srednjeevropskem času, v Sloveniji se bo pričel na Kongresnem trgu v Ljubljani.

V Kamniku smo ponosni, da bomo tudi letos, že četrtič zapored, deležni te globalne dobrodelne zgodbe. Tekači bodo v naše mesto predvidoma prišli nekaj po 14. uri, zadnji pa slabo uro za njimi. Pritekli bodo iz smeri Domžal mimo krožišča v Šmarci, po obvoznici mimo Perovega, preko mostu na Maistrovi cesti, mimo Glavnega trga, čez Šutno proti Podgorju, kjer nadaljujejo pot proti Mostam. Vabljeni, da pridete navijat in spodbujat navijače na Glavni trg.

Tek je poseben tudi zato, ker nima ciljne črte, ampak ciljna črta lovi tekače. Pol ure po pričetku tekmovanja prične tekmovalce loviti zasledovalno vozilo, ki postopoma pospešuje, dokler ne ujame vseh tekačev. »Nič se ne more primerjati z valom adrenalina, ki vas preplavi, ko se začne približevati zasledovalno vozilo!« pravijo organizatorji. Trenutni rekord na globalni ravni je 88,44 pretečenih kilometrov.

Na teku sodelujejo od rekreativcev do maratoncev in ultramaratoncev. Udeležujejo se ga tudi številne znane osebnosti. V Sloveniji je udeležbo na teku že napovedal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki bi lahko pritekel tudi v Kamnik.


Začasna sprememba prometnega režima v nedeljo, 7. maja 2017

Ker gre za prireditev, kjer bodo tekači prečkali kamniške ceste in ulice, so predvidene predvsem mobilne zapore brez obvoza, in sicer med 14.20 in 15.20. To pomeni, da bodo vozila morala počakati, da tekaška kolona cesto ali ulico prečka oziroma preteče predvideno razdaljo. Predlagatelju TIMING LUBLJANA, društvo za izvedbo športnih programov, Staničeva 41, 1000 Ljubljana se zato dovoljuje izvesti začasno spremembo prometnega režima:

V času popolne zapore na občinskih cestah ni možnih obvozov, zato mora organizator prireditve najmanj tri (3) dni pred prireditvijo pisno obvestiti stanovalce Kolodvorske ulice, Streliške in Zapric o načinu, času in kraju zapore. Organizator prireditve mora s pomočjo redarske službe in policije, ki bodo izvajali mobilno zaporo, omogočiti vsem eventualnim intervencijskim vozilom neoviran in varen prevoz.

Več informacij o samem teku je na voljo na uradni spletni strani organizatorja.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice