Mali grad

Tudi Modre novice znajo deliti nesebično pomoč

26.09.2015

 

Modre novice, do nedavnega Kamniške novice, so letos pripravile že tretji dobrodelni pohod k Svetemu Primožu nad Kamnikom. Zbranim se je pridružil tudi župan Marjan Šarec skupaj s podžupanom Igorjem Žavbijem, z županom Občine Mengeš Francem Jeričem,lastnikoma in direktorjema izdajatelja Modrih novic Matjažem in Igorjem Viriantom, glavno in odgovorno urednico Modrih novic Matejo Štrajhar ter direktorico Medobčinskega društva Sožitje dr. Tatjano Novak.

Sveti Primož nad Kamnikom je ena najbolj priljubljenih izletniških postojank v naši občini. Dokaz za to je tudi današnji obisk, ki so ga številni izkoristili za prijeten pohod, zabavo, druženje, spoznavanje novih znancev in prijateljev, predvsem pa za dober, dobrodelen namen. Vsekakor je k temu pripomoglo tudi podjetje IR-Image d.o.o. oziroma Modre novice, organizator dobrodelnega pohoda, ki prijavnino, zbrano na pohodu, tudi letos namenja pomoči potrebnim. Pred dvema letoma, ko se je kljub slabemu vremenu zbralo kar 500 pohodnikov, so 1.404 evre donirali Centru za socialno delo Kamnik. Na lanskem, drugem dobrodelnem pohodu k Svetemu Primožu, so skupaj s 650-imi pohodniki zbrali 2.326 evrov, ki so jih donirali Zvezi prijateljev mladine Domžale. Letos pa bodo zbrana denarna sredstva namenjena Medobčinskemu društvu Sožitje, medobčinskemu društvu, ki združuje občine Domžale, Komendo, Lukovico, Mengeš, Moravče in Trzin.

Pri Domu krajanov na Vegradu so za dober začetni korak poskrbele članice in člani Mengeške godbe, na vrhu pa so pohodnike s petjem in igranjem pozdravili Kvatropirci ter Ognjeni muzikanti.

Kot je ob uradnem delu letošnjega dobrodelnega pohoda povedala glavna in odgovorna urednica Modrih novic Mateja Štrajhar, slogan »Dobra volja, dobra družba, dober namen« skupaj s pohodnicami in pohodniki uspešno uresničujejo že tretje leto: »Danes nam je skupaj z vami uspelo zbrati že 1.800 evrov, ki jih letos poklanjamo Medobčinskemu društvu Sožitje iz Mengša. Verjetno ste opazili, pa tudi danes je bilo že velikokrat povedano, da Kamniških novic ni več, da smo sedaj Modri. Modre novice … je naše novo ime. Upamo in želimo si, da nas boste še naprej radi brali, mi pa se bomo še naprej trudili za kvalitetno, dobro in zanimivo vsebino. Naša ekipa ni številčna, delamo pa s srcem. Hvala!«

K besedi so nato povabili župana Občine Mengeš Franca Jeriča, saj je pohod vsako leto namenjen pomoči potrebnim v eni izmed občin v kateri Modre novice pokrivajo. To leto je bila tako Občina Mengeš. "Hvala Modrim novicam za izpeljano akcijo. Želim si, da se v takšnem številu še srečujejomo tukaj gor in da je ta pomoč res iz srca in dobrodelna," je zbrane nagovoril župan Franc Jerič.

Približno 400 pohodnicam in pohodnikom se je na poti pridružil tudi župan Marjan Šarec in čestital Modrim novicam za njihovo modrost ter seveda za njihovo dobrodelnost. »Lepo je, da smo se zbrali v takem številu za dober namen na tej najlepši turistični točki v Kamniku. Zase lahko rečem, da nimam kondicije, imam pa voljo, zato sem tudi tukaj. Iskrena zahvala gre Modrim novicam, da se vsako leto potrudijo in nam pričarajo to čudovito vzdušje, vam drage pohodnice in pohodniki pa hvala, ker ste prišli k Sv. Primožu in storili nekaj dobrega za pomoči potrebne.«

Direktorica Medobčinskega društva Sožitje dr. Tatjana Novak se je vsem iskreno zahvalila za denarni prispevek, ki ga bo društvo namenilo aktivnostim za ohranjanje zdravja njihovih članov.

Za konec sta pohodnike s sladkim presenečenjem pogostila lastnika in direktorja izdajatelja Modrih novic Matjaž in Igor Viriant, zabava pa se je ob zvokih domačih viž nadaljevala še v pozne popoldanske ure.


<< Nazaj | Novice