Mali grad

Tržni dan z vonjem po jeseni

25.10.2014

 

Sončno sobotno dopoldne je na Glavnem trgu v Kamniku postreglo z jesensko tržnico Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, na kateri so bili poleg zelenjave in domačih dobrot predstavljeni tudi  unikatni izdelki Diversity – Express Yourself, ki so plod kreativnega dela kamniških oblikovalcev. Ob začetku krompirjevih počitnic ter bližajoči se noči čarovnic, je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše, saj je bila organizirana otroška delavnica izdelovanja netopirjev.

Dogodek je postregel z osemnajstimi, dobro založenimi stojnicami, domače dobrote so tako ponujali: Bio Iris – biološko dinamična kmetija pri Vodiškarju, Ekološka kmetija Trebušak, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Pr' Gabršk, Kmetija Pr' Prajz, Kmetija Pr' Kajet, Kmetija Pr' Anžič,Kmetija Pr Španc, Kmetija Jenko, Domače mesnine Soud, Zelenjavni vrt Tina, Rokodelstvo Damjana Spruk, hiša slaščic Tarangela in Meso Kamnik z mesarjem Antonom.

Dodatni stojnici sta bili namenjeni promociji kamniških gostincev, ponudnikov Okusov Kamnika - lokalno tipičnih jedi, ki jih je Kamnik razvil na pobudo širšega projekta Okusiti Osrednjo Slovenijo. Tokrat sta se predstavili gostilna Špajza iz Šmarce pri Kamniku, ki je obiskovalcem brezplačno ponudila obložene kruhke s trničem, in gostilna Pri Flegarju iz Motnika, ki je ponudila tradicionalno kamniško jed iz časov naših dedkov in babic – prekmaš in okusno pogačo s kumino. Na gostujoči stojnici se je predstavila Izletniška kmetija in Vinogradništvo Šenveter iz občine Sveta Ana, z odličnimi vini, domačo tlačenko in klobasami.

Bogata ponudba na stojnicah je privabila lepo število obiskovalcev, tržni dan, 14. po vrsti, pa je tako minil v znamenju barvite jeseni, krompirjevih počitnic in bližajoče se noči čarovnic.

Ponovno se vidimo na tržnem dnevu zadnjo soboto v mesecu novembru.

Besedilo in fotografije: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice