Mali grad

Tržni dan »Okusi Kamnika« - najboljši izbor ponudbe svežih izdelkov iz lokalnega okolja

25.01.2014

 

Zadnja sobota v mesecu januarju je po prvih snežinkah v letošnji zimi privabila lepo število obiskovalcev tržnice »Okusi Kamnika«.

Na bogato obloženih stojnicah je bilo mogoče ponovno odkrivati lokalne pridelke »Okusi Kamnika – eko in podeželje« in okušati tipično tradicionalno jed – tuhinjsko filo, ki so jo pripravili v družinski gostilni »Pri planinskem orlu«.

Poleg degustacije tipične lokalne jedi so obiskovalci na eni izmed stojnic lahko našli tudi knjižico z recepti »Okusi Kamnika na vsako mizo«, ki je na voljo tudi v TIC Kamnik. Recepti v knjižici »Okusi Kamnika na vsako mizo« vas popeljejo za več kot eno sekundo v pravo vesolje okusa in vam hkrati pokažejo, kako malo je potrebno za srečo.

Na današnji tržnici so svojo dejavnost predstavili številni domači ponudniki s kmetij, ležečih v okolici Kamnika, ki vam zagotavljajo kakovostno in raznoliko ponudbo: mesnine, ribe, sveže domače kmetijske pridelke in izdelke integrirane ter ekološke pridelave, vrtnine, domači kruh, orehovo potico, domače pecivo, domače mleko, skuto, jogurte, med, zelišča, …

Predstavili so se: Iris Golob, Tinin vrt, Kmetija Pr`Prajz, Kmetija Pr`Kajet, Kmetija Pr`Anžič, Ribogojnica Mihovc, Kmetija Pr`Gabršk, Klavnica in domače mesnine Soud, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Pibernik in Kmetija Jamšek, Ekološka kmetija Trebušak in Čebelarsko društvo Kamnik.


<< Nazaj | Novice