Mali grad

Trgatev potomke mariborske Stare trte v kamniškem Parku Evropa

28.09.2018

 

Trgatev potomke mariborske Stare trte v kamniškem Parku EvropaOpoldan je podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi v Parku Evrope skupaj z v. d. direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik dr. Tomažem Simetingerjem in viničarjem Mirom Sanaborjem prisostvoval trgatvi potomke mariborske Stare trte, najstarejše vinske trte na svetu.

V mesecu septembru je nekaj žlahtnih sadov obrodila kamniška potomka mariborske Stare trte, najstarejše žlahtne vinske trte na svetu, sorte modra kavčina ali žametovka. Potomka trte z Lenta je leta 2006 svoje mesto dobila v Parku Evropa. Podžupanu v začasnem opravljanju funkcije župana Igorju Žavbiju je pripadla čast prvega reza in pokušine grozdov letošnje letine, nato je trgatev predal občinskemu viničarju Miru Sanaborju, ki je dozorele grozde varno spravil v košaro.

Podžupan v začasnem opravljanju funkcije župana Igor Žavbi se je ob tej priložnosti gospodu Sanaborju iskreno zahvalil za vas opravila, ki jih skrbno opravi, da kamniška trta obrodi sadove, in zaželel, da bi bili tudi drugo leto deležni sadov potomke.


<< Nazaj | Novice