Gostinci so se tudi tokrat izjemno potrudili, pripravili nekaj novih jedi, tiste, ki so se izkazale za uspešnico na prejšnjih večerih, pa ohranili. S firštovim golažem, tuhinjsko filo, pečenimi rebricami, tuhinjsko postrvjo so poskrbeli za tiste, ki imajo raje domače znane jedi, arabska kuhinja pa je poskrbela za tiste z nekoliko bolj eksotičnim okusom. Ponudniki pa niso pozabili niti na sladkosnede, saj so bile na voljo tudi palačinke in že znani sladki trnič. Po vročem dnevu in v zelo toplem večeru pa se je prilegel tudi sladoled. Na voljo pa so bila tudi domača piva, različne limonade in koktajli.

Kombinacija kulinarične ponudbe s prijetno glasbeno spremljavo v čudovitem ambientu z ležalniki in lučkami, je v teh treh tednih postala način, kako se dobro začne poletni vikend. »Ravno navadili se bomo, pa bo konec,« je bila ena od opazk številnih obiskovalcev. Prvotno naj bi sicer prireditev potekala samo štiri petke v juliju, a so se glede na dober odziv, na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik odločili, da pripravijo še en kulinarični večer, in sicer 4. avgusta.

»Veseli smo, da so obiskovalci prireditve zadovoljni. Ker pa smo v teh tednih slišali veliko pohval ter bili deležni veliko povpraševanja, zakaj takšni večeri samo julija, smo se odločili, da pripravimo še en dodatni večer. Zato ne samo vsak petek v juliju, ampak tudi prvi petek v avgustu od 17ih dalje vljudno vabljeni v Park Evropa Glasbeni gost pa naj zaenkrat še ostaja skrivnost,« pravi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Božena Peterlin.

Seveda pa je še pred tem četrti kulinarični večer, ki bo 28. julija, v parku Evropa, od 17. ure dalje. Takrat bodo za glasbeno spremljavo poskrbeli Terrafolk in Duo Aritmija. Glavna sestavina vsake kuhinje na odprtem je druženje, zato bodite del kulinaričnega dogajanja v Kamniku tudi vi. Verjemite, brbončice vam bodo hvaležne.

Besedilo in fotografije: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik