Mali grad

Trenutno 26 aktivnih okužb s COVID-19 v občini Kamnik

29.09.2020

 

Trenutno 26 aktivnih okužb s COVID-19 v občini KamnikNa podlagi uradnih evidenc Nacionalnega inštituta za javno zdravje imamo na dan 29. september 2020 v občini Kamnik trenutno 26 aktivnih okužb s COVID-19.

Z Dnevnega centra Štacjon so nas obvestili, da je bila ena od oseb COVID-19 pozitivna, zato Dnevni center Štacjon ne deluje in do preklica ostaja zaprt. Vsi uporabniki in zaposleni ostajajo doma v samoizolaciji in čakajo na nadaljnja navodila pristojnih institucij.

Preventivni ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Situacija, ki smo ji izpostavljeni, je velik izziv, zato je še posebej pomembno, da delujemo preventivno in odgovorno za omejitev širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Pomembno je, da v primeru bolezenskih znakov in simptomov (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj), ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo s svojim izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.

Vsak izmed nas lahko zmanjša tveganje za okužbo in širjenje okužbe z izvajanjem naslednjih ukrepov:

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice