Mali grad

Trenutno 18 aktivnih okužb s COVID-19 v občini Kamnik

16.09.2020

 

Trenutno 18 aktivnih okužb s COVID-19 v občini KamnikNa podlagi uradnih evidenc Nacionalnega inštituta za javno zdravje imamo na dan 16. september 2020 v občini Kamnik trenutno 18aktivnih okužb s COVID-19.

S CIRIUS-a Kamnik so nas danes, v sredo, 16. septembra 2020, obvestili, da imajo novo okužbo s COVID-19. Tako imajo sedaj potrjeni dve okužbi mladostinka in enega zaposlenega. Zaradi tega je bila s strani NIJZ odrejena karantena za 27 mladostnikov in 5 zaposlenih, sprejeli pa so tudi nekatere dodatne ukrepe, ki bodo veljali do petka, 25. septembra 2020.

Tudi Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik obvešča, da so na današnji dan, v sredo, 16. septembra 2020, med dijaki potrjene tri okužbe z virusom COVID-19, ki se že od preteklega tedna izobražujejo na daljavo. V skladu z navodili epidemiologa poteka pouk na daljavo v dveh oddelkih drugih letnikov. S priporočili NIJZ in resornega ministrstva se trudijo zagotoviti varno učno okolje za dijake in zaposlene. Verjamejo, da bodo skupaj zmogli premagati nastalo situacijo.

Preventivni ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Situacija, ki smo ji izpostavljeni, je velik izziv, zato je še posebej pomembno, da delujemo preventivno in odgovorno za omejitev širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Pomembno je, da v primeru bolezenskih znakov in simptomov (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj), ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo s svojim izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.

Vsak izmed nas lahko zmanjša tveganje za okužbo in širjenje okužbe z izvajanjem naslednjih ukrepov:

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice