Mali grad

Trenutno 14 aktivnih okužb s COVID-19 v občini Kamnik

14.09.2020

 

Trenutno 14 aktivnih okužb s COVID-19 v občini KamnikNa podlagi uradnih evidenc Nacionalnega inštituta za javno zdravje imamo na dan 14. september 2020 v občini Kamnik trenutno 14 aktivnih okužb s COVID-19.

S CIRIUS-a Kamnik so nas danes obvestili, da imajo eno okužbo s COVID-19. Otroci in zaposlena oseba, ki so bili v tesnejših stikih z okuženo osebo, so bili skladno z navodili NIJZ poslani v karanteno, o tem pa je bilo obveščeno tudi pristojno ministrstvo, ravno tako tudi starši in skrbniki otrok. Delo v CIRIUS-u Kamnik danes poteka nemoteno, izvajajo pa se vsi potrebni ukrepi, in sicer skladno z navodili pristojnih institucij.

Preventivni ukrepi Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Situacija, ki smo ji izpostavljeni, je velik izziv, zato je še posebej pomembno, da delujemo preventivno in odgovorno za omejitev širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča virus SARS-CoV-2. Pomembno je, da v primeru bolezenskih znakov in simptomov (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj), ostanemo doma in se po telefonu posvetujemo s svojim izbranim zdravnikom ter upoštevamo njegova navodila.

Vsak izmed nas lahko zmanjša tveganje za okužbo in širjenje okužbe z izvajanjem naslednjih ukrepov:

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ.


<< Nazaj | Novice