Mali grad

Trasa dobrodelnega teka Wings for life World run že tretjič mimo Kamnika

08.05.2016

 

Trasa dobrodelnega teka Wings for life World run že tretjič mimo KamnikaDobrodelni tek, s pomočjo katerega ljudje po celem svetu zbirajo sredstva za raziskave poškodb hrbtenjače, bo letos v nedeljo, 8. maja 2016, potekal že tretje leto zapored. Tekači bodo ob 13. uri krenili iz Kongresnega trga v Ljubljani in po trasi z razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe tekli Kamniku naproti.

Tek, ki se v istem trenutku prične po vsem svetu, se od običajnih razlikuje zato, ker si tekači lahko sami izberejo pretečeno razdaljo. Ne tečejo namreč do vnaprej določenega cilja, ampak bežijo pred zasledovalnimi vozili, ki startajo 30 minut za tekmovalci.  

Na teku Wings for life World run vsako leto sodeluje več ljudi, od rekreativcev do maratoncev, pa tudi veliko znanih osebnosti. Bistvo teka je namreč dobrodelnost, saj 100 odstotkov vseh startnin organizatorji namenijo fundaciji Wings for Life, ki financira raziskave poškodb hrbtenjače.

Med tekači, ki bodo vztrajali in pritekli do Kamnika, se letos pričakuje tudi predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, njega in vse ostale pa bo na Glavnem trgu pričakalo okrepčilo, s katerim bodo dobili novih moči za nadaljevanje poti. Za spodbudo tekačem in zabavo gledalcev ob poti pa bo poskrbela kamniška skupina Soul, jazz in jaz.

Sončno vreme, ki je napovedano za prihajajočo nedeljo, in zabavno popoldne v mestnem jedru vas vabita, da se nam pridružite v mestnem jedru Kamnika in spodbudite prihod vseh tekačic ter tekačev dobrodelnega teka.


Predlagatelju TIMING LUBLJANA, društvo za izvedbo športnih programov, Staničeva 41, 1000 Ljubljana se dovoljuje zaradi športne prireditve »TEK/WINGS FOR LIFE WORLD RUN - KRILA ZA ŽIVLJENJE« izvesti začasno spremembo prometnega režima.

Začasna sprememba prometnega režima, delna in popolna zapora na občinskih cestah se bo izvedla v nedeljo, 8. maj 2016, od 14.15 ure do 15.30

V času popolne zapore na občinskih cestah ni možnih obvozov, zato mora organizator prireditve pisno obvestiti stanovalce Kolodvorske ulice, Streliške in Zapric o načinu, času in kraju zapore.

Organizator prireditve mora s pomočjo redarske službe in policije, ki bodo izvajali mobilno zaporo, omogočiti vsem eventualnim intervencijskim vozilom neoviran in varen prevoz.

Pričetek teka je v Ljubljani na Kongresnem trgu, trasa poteka po mestnih cestah do priključka Jarše, od tu naprej po R3 644/1356 Lj (Šmartinska) - Šentjakob, R3 644/1357 Šentjakob - Domžale, R3 644/1358 Domžale - Duplica in R1 225/1359 Duplica - Kamnik.

Na navedenih odsekih so predvidene do 60-minutne popolne zapore brez obvoza, promet ureja Policija.

Trasa teka se nadaljuje po državnih in občinskih cestah občine Kamnik, R2 413/1081, občinskih cestah  Komenda, Cerklje na Gorenjskem, R3 639/1143, R3 639/1142, Vodice, R2 413/1079, Medvode in Ljubljana R3 639 1141.

Tek poteka pod prometom s policijskim spremstvom.

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice