Mali grad

Trasa dobrodelnega teka Wings for life World run jutri tudi mimo Kamnika

02.05.2015

 

Eden največjih športno-dobrodelnih dogodkov na svetu, ki je namenjen zbiranju sredstev za raziskave poškodb hrbtenjače, bo letos potekal že drugič. Tek, katerega kar 100 odstotkov startnin je namenjenih v dobrodelne namene, bo letos potekal jutri, 3. maja 2015, in sicer na kar 35. lokacijah, v 33. državah in na 6. kontinentih. Start slovenskega teka bo v Ljubljani ob 13. uri, zasledovalno vozilo pa bo na pot krenilo 30 minut kasneje.

Tekmovanje Wings for life World run je drugačno, ker si tekači lahko sami izberejo razdaljo, ki jo bodo pretekli. Namesto, da bi tekli do vnaprej določenega cilja, pravzaprav bežijo pred zasledovalnim vozilom. Teka se lahko udeležijo vsi, od rekreativcev do maratoncev, znanih osebnosti in tistih, ki le želijo narediti nekaj dobrega. Prijave še vedno potekajo na spletni strani Wings for life World run.

Tudi letos bodo tekači pritekli vse do občine Kamnik. Tek z razgledom na Kamniško-Savinjske Alpe bo zagotovo dobra spodbuda za vse, da se potrudijo priti tako daleč. Da pa bodo zmogli nadaljevati naprej po svoji poti, jih bo na Glavnem trgu v Kamniku pričakalo okrepčilo v obliki priboljškov Okusi Kamnika, ki jih bodo pripravili kamniški gostinci. Pot bodo, ob bučni spodbudi gledalcev in energični glasbi Maistra Jaka, nadaljevali mimo Malega gradu, po starem mestnem jedru Šutne in naprej, dokler jih ne bo dohitela ciljna črta.

Vabljeni vsi, da preživite prvo majsko nedeljo v Kamniku in se brezplačno zapeljete s turističnim avtobusom Kamnik Bus. Pridružite se nam na Glavnem trgu v Kamniku, kjer bomo skupaj glasno spodbujali prihod prav vseh tekačic in tekačev dobrodelnega teka!

Popolna zapora cest in javnih prometnih površin jutri, 3. maja 2015, od 14. ure do 15.30

Društvo za izvedbo športnih programov TIMING LJUBLJANA organizira športno prireditev Tek/Wings for life World Run, jutri, 3. maja 2015, od 14. do 15.30 ure, ki se bo odvijala tudi na območju občine Kamnik. Organizator bo izvedel popolno zaporo cest in javnih prometnih površin s prometno signalizacijo, policisti in reditelji kot sledi:

Zapore cest se izvedejo jutri, 3. maja 2015, od 14. ure do 15.30, zapora parkirišča na Glavnem trgu pa v jutri, 3. maja 2015, od 7. do 15. ure.

OPOZORILO: v času popolne zapore na občinskih cestah ni možnih obvozov, zato mora organizator prireditve pisno obvestiti stanovalce Kolodvorske ulice, Streliške in Zapric o načinu, času in kraju zapore.

Organizator prireditve mora s pomočjo redarske službe in policije, ki bodo izvajali mobilno zaporo, omogočiti vsem eventualnim intervencijskim vozilom neoviran in varen prevoz.

Dodatne informacije so dostopne na spletni strani tukaj.

Besedilo: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice