Mali grad

Tradicionalni pustni sprevod na Duplici

11.02.2018

 

Tradicionalni pustni sprevod na Duplici Včeraj, na pustno soboto, se je v dopoldanskem času že 8. leto zapored na ploščadi pred Osnovne šole Marije Vere ter na ulicah Duplice in Bakovnika odvijal pravi pustni karneval.

Da bi odgnale zimo, so se ob 9. uri pred Osnovne šole Marije Vere začele zbirati maškare. Po uvodnem pozdravu je zaigrala Godba Stranje, nastopili so učenci Glasbene šole Kamnik in kamniške mažoretke.

Tradicionalna povorka malih in velikih ter skupinskih mask  je krenila na pohod po Duplici in Bakovniku ter Ljubljanski cesti, ki je bila nekaj časa zaprta za ves promet. Za varnost so poskrbeli dupliški gasilci.

Pustno rajanje s slastnimi krofi se je nadaljevalo pred Osnovno šolo Marije Vere. Plesna šola Miki je ob glasbi še dodatno razmigala maškare, ki so jih ocenjevale pustne sodnice in sodniki. Izbrali so najbolj izvirne maske, ki so dobile lepe nagrade. Med individualnimi maskami je prvo mesto pripadalo dvema SMRKCEMA. Na drugem mestu je bil AVTO in na tretjem mestu URA. Med skupinskimi maskami je izstopala skupina ŠPORTNIKOV iz 6.B.

Besedilo in fotografije: Urška Brožič, Osnovna šola Marije Vere


<< Nazaj | Novice