Mali grad

Tradicionalni 8. Maistrov pohod

13.04.2013

 

Sedaj že tradicionalno ob občinskem prazniku Društvo general Maister Kamnik organizira pohod po točkah, ki so v občini Kamnik povezane z Rudolfom Maistrom. Start in cilj je bil pri spomeniku generala Rudolfa Maistra, pohod pa je potekal mimo Maistrove rojstne hiše, Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, na Stari grad (zaradi slabega vremena se pohodniki na Špici niso povzpeli) in nazaj v Kamnik.

V imenu organizatorja pohoda je pohodnice in pohodnike pozdravil predsednik Društva general Maister Kamnik Ivan Miroslav Sekavčnik, nato pa besedo predal županu Marjanu Šarcu, ki je poudaril pomen generala Rudolfa Maistra in nagovoril zbrane ob Maistrovem spomeniku: »Njegov prispevek Sloveniji je bil velik in nepozaben. Imel je pogum za uresničitev ciljev in izjemen čut za narodovo identiteto. Naj nas spomin na borca za severno mejo, generala Rudolfa Maistra, opominja na to, da moramo biti za mir in svobodo hvaležni. Nepozabno zgodovinsko preteklost pa je potrebno negovati in jo prenašati na naše zanamce. Želim vam prijeten pohod z željo, da se naslednje leto spet srečamo v takem številu.«

Župan se je nato skupaj z udeleženci pohoda odpravil do Maistrove rojstne hiše na Šutni, kjer so z minuto molka s spoštovanjem počastili spomin na velikega kamniškega rojaka.


<< Nazaj | Novice