Mali grad

Tradicionalni 7. Maistrov pohod

14.04.2012

 

Sklepne prireditve letošnjega občinskega praznika, tradicionalnega 7. Maistrovega pohoda, se zjutraj udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Sedaj že tradicionalno ob občinskem prazniku Društvo general Maister Kamnik organizira pohod po točkah, ki so v občini Kamnik povezane z Rudolfom Maistrom. Start in cilj je bil pri spomeniku generala Maistra, pohod pa je potekal mimo Maistrove rojstne hiše, Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik, na Špico in nazaj v Kamnik.

V imenu organizatorja pohoda je pohodnike pozdravil novi predsednik DGM Kamnik Ivan Sekavčnik. Župan Marjan Šarec je vsem pohodnikom, kljub slabemu vremenu, zaželel prijeten Maistrov pohod. Poudaril je, da imajo spominski pohodi velik simbolni pomen, ko se spomnimo našega rojaka in borca za severno mejo Rudolfa Maistra, nepozabna zgodovinska preteklost pa nas opominja na to, da moramo biti hvaležni za mir in svobodo. Župan Marjan Šarec je zbrane pospremil do Maistrove rojstne hiše na Šutni, kjer so z minuto molka počastili spomin na velikega kamniškega rojaka.


<< Nazaj | Novice