Mali grad

Tradicionalna prireditev ob dnevu državnosti na Gori pri sv. Miklavž

24.06.2013

 

Turistično društvo Gora sv. Miklavž je pripravilo tradicionalno prireditev na predvečer dneva državnosti, katere se je udeležil tudi župan Marjan Šarec.

Ob 19. uri je potekala sveta maša za domovino, ki jo je daroval domači župnik Simon Lorber, nato pa so zbrani prisluhnili MePZ Mavrica in recitatorki Jani Breznik.

Po uvodnempozdravu predsednika TD Gora Jožeta Korošca, so k besedi povabili župana Marjana Šarca, ki je na predvečer pomembnega dneva naše države in vseh državljanov, opozoril na temeljne vrednote, da je vse mogoče, da se da, če se hoče. » Prav je, da spremljamo kaj se dogaja okoli nas, ne smemo pa nikoli politike jemati tako zares, da bi nas to trajno sprlo. Politiki nismo večni. Večno je lahko samo ljudstvo. Večna je lahko samo Slovenija. In to na ta način, da se družimo na takšnih prireditvah in da znamo počastiti takšne praznike. Zavedajmo se pomena jutrišnjega praznika, izobesimo slovensko zastavo, bodimo ponosni na svojo državo, imejmo jo radi. Enkrat se bodo vremena Kranjcev tudi zjasnila!«

Sledil je nastop skupine "Veseli oferači", družabno srečanje in kresovanje.


<< Nazaj | Novice