Mali grad

Tradicionalna povorka sklenila 41. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine

11.09.2011

 

Zadnji, tretji dan 41. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine se je začel z Budnico Godbe Šentjernej. Sledil je nastop tujih folklornih skupin v sodelovanju s festivalom od Celja do Žalca. Sodelovale so odrasle in otroške folklorne skupine iz Hrvaške, Češke, Turčije in Ukrajine, meščanske plese pa je predstavila Folklorna skupina Bolnišnica Ptuj.

 
   

Množico ljudi pa je na kamniške ulice privabila tradicionalna povorka narodnih noš. V njej je letos sodelovalo približno 2.200 udeležencev iz sedmih držav, in sicer iz Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Ukrajine, Turčije, Češke in Italije. Povorka je ob 15. uri izpred Mercatorja krenila proti Glavnemu trgu. Na njenem čelu se je peljal kamniški župan Marjan Šarec s soprogo Barbaro in hčerko Vivijano ter direktorica Agencije za turizem in podjetništvo Kamnik, dr. Andreja Eržen.

 
   

Po končanem sprevodu je povezovalec Tone Ftičar na Glavni oder povabil župana in direktorico Erženovo. Le-ta se je zahvalila vsem, ki so tako ali drugače sodelovali pri izvedbi Narodnih noš - vsem udeležencem povorke, preko petdesetim skupinam, ki so sodelovali v kulturnem programu, celotni ekipi in častnemu pokrovitelju, županu Marjanu Šarcu.

 
   

Direktorici in organizatorki 41. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, dr. Andreji Eržen je župan Marjan Šarec za odlično izvedbo festivala izrekel čestitke in pohvale ter svoj govor sklenil z besedami: »41. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine so skoraj zaključeni, vreme nam je bilo naklonjeno vse tri dni, zato vas samo še povabim na 42. Dneve narodnih noš in oblačilne dediščine ter vam želim lep dan in zavrtite se ob zvokih ansambla Bratov Poljanšek.«

 
 

 

Več slik s povorke:

   
     
     

 

   
     
     

 

   
     
     

 

   
     
     

<< Nazaj | Novice