Mali grad

Tradicionalna »Maistrova podoknica« Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost

27.03.2012

 

Popoldan se je podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar udeležila tradicionalne »Maistrove podoknice« Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost. Zbrane je v imenu zbora, ki pripravlja podoknice že 9. leto, pozdravil predsednik DKD Solidarnost Martin Gorenc, nato pa besedo predal pobudniku »Maistrove podoknice« Janezu Malešu, ki je pozdravil jutrišnji podpis Pogodbe o priznanju solastniškega deleža med Občino Kamnik in Župnijo, se zahvalil občinski upravi, ki je po dolgih letih le našla skupni jezik z Župnijo in uredila status lastništva nad objektom. Izrazil je željo in upanje, da bomo drugo leto, ko bomo praznovali deseto, okroglo obletnico Maistrovih podoknic, že lahko stopili v Spominsko sobo Rudolfa Maistra.

Željo po nadaljevanju tradicije podoknic je izrazil tudi predsednik Društva general Maister Kamnik Nikolaj Pinterič, podžupanja mag. Julijan Bizjak Mlakar pa se je v svojem govoru v imenu Občine zahvalila Moškemu pevskemu zboru DKD Solidarnost za njihov doprinos k ohranjanju spomina na velikega človeka, generala Rudolfa Maistra.

Poleg Maistrovih pesmi v izvedbi Moškega pevskega zbora DKD Solidarnost pod vodstvom Marka  Tirana so tradicionalno podoknico popestrile tudi recitacije v izvedbi učencev Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik.


<< Nazaj | Novice