Mali grad

Tokratni otroški festival obarvan »zeleno«

14.05.2010

 

Letošnji Veronikin festival, s podnaslovom »Zeleno mesto je naš dom«, je danes v mesto privabil številne najmlajše iz naše in sosednjih občin, katere ob pestrem in ustvarjalnem dogajanju ni zmotila niti kakšna dežna kaplja v dopoldanskih urah.

V Parku Evropa, kjer je letos stal osrednji oder, so učenci kamniških osnovnih šol v dopoldanskem delu poskrbeli za predstave z ekološko vsebino. Na Šutni so potekale ustvarjalne delavnice, najmlajši so pridno zbirali žige, ki so jim ob koncu prinesli nagrade, prvikrat so se pomerili v Antončkovem teku.

V organizacijo drugega Veronikinega festivala, ki sicer poteka pod okriljem Agencije za razvoj turizma in podjetništva ter pod pokroviteljstvom Občine Kamnik, so je tudi letos intenzivno vključil VVZ Antona Medveda. V lanskem letu so na festivalu podpisali eko listino, to leto pa so prejeli eko zastavo, mednarodno priznanje, katerega prejmejo šole in vrtci, ki so dosegli najvišje standarde v izobraževanju in upravljanju z okoljem s ciljem širjenja okoljevarstvenega osveščanja. Z rok Francija Dovča, regionalnega koordinatorja Eko šole v Sloveniji, je simbolično zastavo prejela ravnateljica VVZ Antona Medveda Renata Hojs, ki je na kratko predstavila nekatere okoljske projekte vrtca, ob tem pa se zahvalila Občini Kamnik in županu Smolnikarju za vedno izkazani posluh. Župan je na osrednjem odru pozdravil vsebino letošnjega festivala, ki najmlajše seznanja s skrbjo za okolje, kar je danes še kako pomembno.

Po besedah dr. Andreje Eržen, direktorice Agencije za razvoj turizma in podjetništva, je obisk na letošnjem festivalu presegel vsa pričakovanja, posebej pa jih veseli tudi vključevanje kamniških osnovnih šol, ki so se letos odzvale povabilu k sodelovanju. Zadovoljstva pa niso skrivali tudi najmlajši, ki so se skupaj s starši zabavali v pozne popoldanske ure.

Ob zaključku festivala je sledil nastop Mestne godbe Kamnik in Mažoretne skupine Veronika.

     

<< Nazaj | Novice