Mali grad

To soboto vabljeni na 3. živilsko tržnico Okusi Kamnika – Podeželje

29.11.2013

 

V soboto, 30. novembra, med 8. in 13. uro, bo na Glavnem trgu v Kamniku potekala že 3. živilska tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, namenjena promociji okoliških pridelovalcev in povečanju lokalne samooskrbe.

Na tržnici bo sodelovalo več ponudnikov ekoloških in domačih živil, od sveže zelenjave, do suhih mesnin, izdelkov iz kravjega in kozjega mleka, jajc, domačega kruha, peciv, namazov, marmelad in še več. Predstavili se bodo: Bio Iris – biološko dinamična kmetija pri Vodiškarju, Ekološka kmetija Jeršin, Ekološka kmetija Trebušak, Društvo podeželskih žena Tuhinjske doline, Kmetija Pr' Gabršk, Kmetija Pr' Prajz, Kmetija Pr' Kajet, Kmetija Pr' Anžič, Kmetija Pibernik, Kmetija Jamšek, Čebelarstvo Starovasnik, Čebelarstvo Železnikar, Domače mesnine Soud, Zelenjavni vrt Tina in Rokodelstvo Damjana Spruk.

Vsakokrat je možnost predstavitve ponujena tudi gostujočim prodajalcem, to pot bosta to Društvo domače dobrote moje dežele, ki bo ponujalo izdelke iz slovenske industrijske konoplje in podjetje Okusi zdravja, ki ponuja širok nabor presnih živil in domačih testenin.

Tudi tokrat bo ena izmed stojnic namenjena promociji Okusov Kamnika - lokalno tipičnih jedi, ki jih je Kamnik razvil na pobudo širšega projekta Okusiti Osrednjo Slovenijo.

Za glasbeno ozadje dogajanja na tržnici bosta poskrbela harmonikar Domen Kosec in baritonist Boštjan Cerar iz zasedbe Polka bend.

Vljudno vabljeni!


<< Nazaj | Novice