Mali grad

To nedeljo 4. kolesarski Maraton Alpe SCOTT

29.06.2010

 

V nedeljo, 4. julija 2010 bo Kamnik ponovno prizorišče tokrat že 4. kolesarskega Maratona Alpe SCOTT, ki od samega začetka velja za enega najtežjih, a hkrati najbolj atraktivnih maratonov v Sloveniji. 131 kilometrov dolga trasa maratona, ki na svoji poti premaga 2000m nadmorske višine in 3 alpske prelaze - Jezersko, Pavličevo sedlo in Črnivec - povezuje na poti okoli Kamniško Savinjskih Alp 11 občin in 2 državi. Start in cilj maratona sta v Kamniku.

Že v svoji drugi izvedbi je maraton privabil nad 500 kolesarjev, ki so bili deležni, kljub za marsikoga nemajhnim naporom na poti, čudovitih razgledov na zelene alpske doline ter prijaznih ljudi, ki so udeležence bodrili na celotni trasi.

Po besedah organizatorjev, Kolesarskega društva Alpe, so priprave na maraton v zaključnem delu, tudi to leto pa jim s finančno in logistično podporo stoji ob strani Občina Kamnik. Brane Golubovič, kamniški podžupan, je ob pripravah na dogodek povedal: »Najtežji slovenski rekreativni maraton na pot okoli Kamniško Savinjskih Alp je v štirih letih postal tradicionalna prireditev, ki privablja kolesarje iz Slovenije in tujine. Na občini smo prireditev finančno podpirali vsa ta leta, saj menim, da gre za izvrstno promocijo Kamnika, prireditev pa je na prostovoljni ravni vsako leto bolje organizirana. Ne glede, kdo je vsakoletni zmagovalec maratona, je zmagovalec vsak, ki opravi s progo. Brez težav lahko rečemo, da je Maraton Alpe zaradi svoje organizacije, povezovanja pokrajin, občin in ljudi ter svojega poslanstva - opozoriti javnost na lepote tega dela Slovenije, že sam po sebi zmagovalec. Kolesarji se peljejo ob poljih, po dolinah, ob alpskih rekah, se povzpnejo na tri prelaze ter svojo pot zaključijo v mestnem jedru srednjeveškega Kamnika«.

Ker so se v prejšnjih letih Maratona Alpe Scott udeležila imena kot so Jure Robič, Marko Baloh, Aleš Udovič, Primož Štrancar, se organizator nadeja tako pestre in številčne udeležbe tudi letos.

Kaj je novega na letošnjem Maratonu Alpe SCOTT

* Na maratonu bo prvikrat potekalo elektronsko merjenje čas

* Najbolj atraktiven del Maratona Alpe - spust z Jezerskega vrha in vzpon na Pavličevo sedlo -  poteka  po avstrijsko Koroškem, dosedanje uspešno sodelovanje organizatorjev Maratona Alpe z občino Železna Kapla in Slovensko športno zvezo (SŠZ) pa so letos še nadgradili. Občina Železna Kapla ter SŠZ tako razpisujeta nagrado za najhitrejšo kolesarko in najhitrejšega kolesarja na vzponu na Pavličevo sedlo. Čas udeležencev bo merjen od vznožja pa do vrha (1339 m) najbolj strmega in zahtevnega vzpona na celotni trasi. Na razdalji 5 km bodo udeleženci premagali 515 m višine, na vrhu Pavličevega sedla pa jih bodo pričakali prijazni gasilci iz Železne Kaple z okrepčevalnico. Razglasitev zmagovalke in zmagovalca vzpona na Pavličevo sedlo bo potekala ob uradni razglasitvi v Kamniku.

* Maraton Alpe Scott se je letos prvikrat povezal z maratonom Limes tour, ki je aprila potekal v Hrvaškem Vrsarju. Udeleženci obeh maratonov se bodo pomerili v  točkovanju za skupni seštevek za »Maistra pokal - Alpe Adria«, zmagovalec in zmagovalka pa bosta razglašena v Kamniku ob uradni razglasitvi.

* s pomočjo sponzorjev so organizatorji tudi letos poskrbeli za bogato darilno vrečko, katere vrednost bo presegala znesek štartnine. Vsak udeleženec maratona bo med drugim prejel rokavnike iz polipropilena.

* maraton bo letos potekal v sklopu dvodnevne prireditve Kamsport 2010. V soboto, 3. julija bosta tako v centru Kamnika potekala Državno prvenstvo v gorskem kolesarjenju v disciplini kros ter Triatlon Kamnik, mednarodna tekma, ki bo štela za pokal Alpe Adria. Sobotni večer bo obarvan rokovsko s skupinami Krik, Billysi in Tabu, nedelja pa je namenjena Maratonu Alpe SCOTT.

Prijave na maraton

Predprijave so zaključne, prijave pa bodo potekale na dan maratona med 7.00 in 8.30 uro. Štart maratona bo ob 9. uri v centru Kamnika. Več informacij je na voljo na www.kd-alpe.si ali www.kamsport.si


<< Nazaj | Novice