Mali grad

Tiskovna konferenca pred odprtjem dežele nakupov Qlandia

18.05.2011

 

Predstavitev deleže nakupov Qlandia

Dežela nakupov Qlandia se razprostira na več kot 13.000 m2, obiskovalcem je na voljo več kot 380 pokritih in 28 zunanjih brezplačnih parkirišč. Nosilec in investitor projekta je Hypo Leasing d.o.o., izgradnjo je izvedlo gradbeno podjetje SGP Nova d.d., inženiring pa MID investicije d.o.o.. Vrednost celotnega projekta izgradnje je preko 28 milijonov evrov, razveseljiv pa je predvsem podatek, da bo nova Qlandia skupaj nudila preko 160 delovnih mest.

 

Trgovci bodo svoje storitve in artikle ponujali v 33 lokalih. Obiskovalcem bodo na voljo programi dom in tehnika, živila, tekstil, obutev, šport, drogerija, gostinstvo in drugo. Nedvomno bo ponudba v centru zagotovila široko in pestro izbiro ter s tem dodatno zadovoljstvo kupcem. Zagotovljena bo tudi večja konkurenca, katere učinkov bodo najbolj veseli potrošniki. Verjamemo, da bo nova dežela nakupov Qlandia vsem obiskovalcem prinesla obilo zabave, druženja in dobrih nakupov. 

 

V centru vas pričakujejo (po abecednem redu): Amadeus, C&A, Charles Vögele, Bags & More, Deichmann, dm - drogeriemarkt, Europhone Mobitel, Gorenjska banka, Hair Styling, Hervis, Hipermarket Spar, Intima, Knjigarna Felix, Mana, Mass, Moj dom, New Yorker, Omara (tekstil), Optika Aleksandra, Picoteka Paradiž, Pikapolonica, Rožcar, Q bar, Slaščičarna Mala terasa, Slowatch, Takko Fashion, Top Shop, tehnična trgovina TV raj, Two Way, Zlatarna Celje, Zootic. Nekaj lokalov bo odprlo svoja vrata do konca leta (Sanolabor julija 2011, itd).

Odpiralni čas Qlandie bo od ponedeljka do sobote med 8. in 20. uro in ob nedeljah ter praznikih med 8. in 12. uro.

Tiskovna konferenca

Generalni direktor Hypo Leasing d.o.o., Danijel Novak je na začetku tiskovne konference predstavil spremembe v vodstvu Hypo Leasinga ter nastanek samega objekta Qlandie, katerega gradnja je potekala 10 mesecev. »V zemljevid dežele nakupov smo vrisali novo, že sedmo po vrsti, Qlandio v Kamniku in pokrili notranjost Slovenije na območju, ki iz gospodarskega vidika predstavlja veliko priložnost, hkrati pa na trgovskem področju še ni nasičeno. Verjamemo, da bo Qlandia v prihodnjih mesecih polno zaživela z izbrano konkurenčno ponudbo trgovcev ter privabila veliko obiskovalcev v svoje lokale. Odraz zdrave konkurence je namreč kakovost in cenovna dostopnost blaga in storitev«, pravi Novak in nadaljuje: »Pri izgradnji nakupovalnih centrov se vedno zavzemamo za čim bolj raznovrstno strukturo ponudbe in integracijo lokalnega gospodarstva. Sledimo smernicam in željam lokalnega okolja, ponosni pa smo tudi na dejstvo, da s takšnimi poslovnimi odločitvami pripomoremo k možnosti dodatnega zaposlovanja v lokalnem okolju«, je prepričan Danijel Novak.

 

Predstavnik MID investicije, Robert Herzog je poudaril, da je občina Kamnik, kljub nekaterim očitkom in kritikam glede sprejetja OPN-ja, poleg nakupovalnega središča pridobila tudi prometno infrastrukturo (investitor je namreč uredil tudi decembra odprto krožišče, dvosmerno kolesarsko stezo, pločnik za pešce, protihrupno ograjo ter podhod pod regionalno cesto, ki bo prispeval k varnejšem prečkanju le-te).

 

Spregovoril je tudi župan Marjan Šarec, ki je pozdravil sodelovanje lokalne skupnosti z investitorji, saj tudi to prispeva k razvoju občine kot take, po drugi strani pa to pomeni odhod nekaterih trgovin iz starega mestnega jedra.

Na koncu tiskovne konference je predstavnica za marketing in odnose z javnostmi pri Hypo Leasing d.o.o., Nataša Crnkovič povedala, da bosta jutri ob uradni otvoritvi, lokalni skupnosti podarjeni dve donaciji. Hypo Leasing d.o.o. bo namenil 5.000 evrov vredno donacijo lokalnim socialno ogroženim družinam. Hipermarket Spar, največji najemnik v Qlandii Kamnik, pa bo doniral 4.000 evrov društvu Sožitje, za pomoč osebam z motnjami v duševnem razvoju.

Besedilo: delno povzeto po Sporočilu za javnost Hypo Leasing d.o.o., Nataša Crnkovič


<< Nazaj | Novice