Mali grad

Tino Perše motivira napredek

20.03.2015

 

Dvajsetletna Tina Perše po lanskoletni menjavi trenerja in odličnih rezultatih z optimizmom pričakuje novo sezono. Z gorskim kolesom je letos že tekmovala, pravi test pa bo 6. aprila, ko se začne slovenski pokal v olimpijskem krosu. A ta ne bo glavni cilj, Tinina želja so točke na mednarodnih dirkah C1.

»Glede trenerja, to ostaja Gregor Miklič, in opreme ostaja vse enako kot lani,« je najprej povedala ena od štirih slovenskih gorskih kolesark, ki so v lanski sezoni nastopale v članski kategoriji oziroma kategoriji do 23 let. Ob odsotnosti najboljših Slovenk Tanje Žakelj in Blaže Klemenčič je imela pravo tekmico na slovenskih tleh le v Nini Homovec, na koncu sezone pa je članica kamniške ekipa osvojila skupni seštevek slovenskega pokala in tretje mesto na državnem prvenstvu.

»Načrt treninga čez zimo je bil podoben kot lani, le da mi je letos uspelo časovno narediti več treninga kot prejšnje zime. Če je bilo lepo vreme, sem ga izkoristila za trening na kolesu. Drugače pa sem hodila v hribe in dvakrat tedensko v telovadnico,« je na vprašanje, kaj je počela čez zimo, odgovorila Blejka.

Brez pomisleka pa je ocenila trenutno pripravljenost: »V primerjavi z lani sem v tem času boljša. Prve dirke so bile po pričakovanjih. Bolj zato, da se navadim na tekmovalni ritem.«

Peršetova bo tako kot lani dirkala na tekmah slovenskega pokala in tekmah C1 v bližnjih državah. Cilj je jasen: »Glavni cilj je, da bi čim večkrat prišla med dobitnice točk na C1 dirkah v tujini. Glede svetovnih pokalov še ni točno določeno. Če ne bo prave forme, je bolje, da tekmujem na nižje rangiranih dirkah.«

Junija so na sporedu prve evropske igre, ki jih bo gostil Baku. Slovenija ima zagotovljeni dve gorsko kolesarski mesti, ki sta po rezultatih iz minulih sezon namenjeni Tanji Žakelj in Blaži Klemenčič. V primeru, da katera od njiju ne nastopi, bi lahko v Azerbajdžan šla članica Calcit Bike Teama. »Želja zagotovo je, bom pa videla, kako se bo izšlo z mesti,« meni Peršetova. 

»Najbolj me motivira napredek. Včasih pride tudi tak trenutek, ko niti pomisliti nočeš na kolo, ampak jih je bolj malo. Tako da lahko rečem, da na treningih zares uživam in to delam z velikim veseljem,« je zaključila Calcitovka.

Besedilo in fotografije: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice