Mali grad

Tina v Albstadtu do točk s 24. mestom, Grega povsem blizu

01.06.2015

 

Na drugem svetovnem pokalu v gorsko kolesarskem olimpijskem krosu, ki ga je gostil nemški Albstadt, sta barve kamniškega Calcit Bike Teama branila dva tekmovalca. Gregorju Krajncu, ki je dirkal že pred tednom dni na prvi postaji svetovnega pokala v češkem Novem Mestu, se je pridružila Tina Perše. Oba sta nastopila v konkurenci do 23 let. Peršetova je prikolesarila do 24. mesta in dveh točk za svetovni pokal, Krajnc pa je bil 28 in povsem blizu tem.

Calcitovci so se na pot proti Albstadtu podali v četrtek, tokrat pa je namesto Luke Želeta za tekmovalca skrbel Boštjan Hribovšek, ki se po zlomu čeljusti počasi vrača na gorsko kolo. Zraven pa je bil tudi predsednik Calcit Bike Teama Ciril Grkman, ki vselej zna poskrbeti za dobro voljo in motivacijo tekmovalcev. In kot kažeta rezultata so bili nemški dnevi zelo uspešni. Oba tekmovalca sta že po petkovem treningu sporočila, da jima proga odgovarja, dirko pa sta pričakala z optimizmom.

Prva je na startni črti stala Peršetova, ki je imela dirko že v soboto popoldan. Na kolesu je nosila startno številko 20, prvi krog odkolesarila nekoliko zadržano, nato pa se ustalila okrog 25. mesta, kar je bila tudi njena končna uvrstitev.

»Prvi svetovni pokal po treh letih je za mano. Živčki so kar konkretno delali. Ni najbolj prijetno čakati cel dan na start. Start mi je še kar uspel, potem pa sem v prvem krog izgubila dobro pozicijo. Do četrtega kroga sem potem počasi napredovala. Dobivala sem predvsem na spustih. Zadnja dva kroga je bil pravi 'hammer party'. Dala sem vse od sebe. Malo še potreniram in bo še bolje. Točke sem ravno ujela. Drugače pa bi se zahvalila klubu za vso podporo in Mikiju za potrpežljivost,« je iz Nemčije sporočila Blejka.

V nedeljo zjutraj se je na start postavil še Krajnc. Na Češkem je osvojil 42. mesto, že na poti proti Sloveniji pa je dejal, da komaj čaka Albstadt. Dirko je začel hitro, vozil konstantno, pridobival mesta in končal na 28. Na koncu je imel enak čas kot Nizozemec Thijs Zuurbier, ki pa je bil na koncu za nekaj centimetrov hitrejši.

»Dirka je bila dobra, proga mi je ustrezala, prvi krog sem zaključil okoli 40. mesta, potem sem pridobival iz kroga v krog. Vsak krog sem imel več motivacije, noge so mi dobro stekle, v strme klance sem se počutil odlično. Dal sem vse od sebe in sem zelo zadovoljen s 28. mestom, točke svetovnega pokala so blizu. Pohvaliti moram tudi ekipo in dobro vzdušje,« pa je povedal Šentjurčan.

Oba kolesarja nov test čaka 13. junija, ko bosta člana slovenske reprezentance na prvih evropskih igrah, ki jih bo gostil Baku.

Besedilo: PR Calcit Bike Team
Fotografije: Grega Stopar


<< Nazaj | Novice