Mali grad

Tina peta v Vodicah, Luka trinajsti, Peter devetnajsti

27.04.2015

 

V nedeljo, 26. aprila 2015, so v Vodicah na Hrvaškem na dirki UCI C2 v olimpijskem krosu dirkali trije člani kamniške gorsko kolesarske ekipe Calcit Bike Team. Še najbolj zadovoljna je bila Tina Perše, ki je dirko žensk končala na petem mestu, pri moških je do 13. mesta prikolesaril Luka Tavčar, Peter Zupančič je bil 19.

Na startu ženske dirke je bilo devet tekmovalk, dve pa nista prišli do cilja. Zmage se je veselila madžarska državna prvakinja Barbara Benko, na drugem in tretjem mestu sta končali Hrvatici Gorana in Zorana Težak. Tina Perše je zaostala za en krog, saj je že v prvem krogu predrla zračnico in je morala peš do tehnične cone, s tem pa izgubila precej časa.

»Na prvem spustu sem imela defekt. Nič nisem imela s sabo, zato sem hodila do naslednje tehnične cone. Dva kroga sem nato odpeljala normalno. Drugi krog sicer malo počasneje, zadnji krog sem peljala skupaj z Barbaro Benko, ki je na koncu zmagala. Noge so bile zelo v redu,« je uvodoma razložila Peršetova in hitro dodala: »Zdaj ravno gledam za feltne, da to končno uredim, da me kolo ne bo več takole pustilo na cedilu. Noge so bile kar v redu, moja napaka pa je bila, da nisem imela nič s seboj. Malo je smotano, če se pelješ 500 km stran, potem se pa učiš na takšnih napakah.«

Pri moških je zmagal Italijan Andrea Dei, drugi je bil njegov rojak Nicol Ferrazzo, tretji Madžar Marton Dina. Oba Calcitovca sta končala v dvajseterici, ločilo ju je deset minut. Zupančič ni imel najboljšega dne, kar je začutil že v prvem krogu, zato pa je dal vse od sebe, da je prišel do cilja. Dobro je bil na poti novinec v kamniški ekipi Tavčar, ki pa ga je nekoliko pobralo proti koncu dirke.

Besedilo in fotografija: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice