Mali grad

Tina in Grega člana slovenske reprezentance za zgodovinske igre v Bakuju

05.06.2015

 

Od 12. do 28. junija bo azerbajdžanska prestolnica Baku središče številnih športov in športnih zvezdnikov stare celine – v teh dneh bodo namreč tam premierne evropske igre. Med 83 športniki bosta tudi dva člana kamniške gorsko kolesarske ekipe Calcit Bike Team, ki bosta v dresu slovenske reprezentance nastopila na dirki v olimpijskem krosu. V Azerbajdžan potujeta Tina Perše in Gregor Krajnc.

Poleg Tine Perše in Gregorja Krajnca bo slovenski dres v Bakuju nosila še Blaža Klemenčič, trojico bosta spremljala selektor Robert Pintarič in Urban Ferenčak, ki bo skrbel za tehnično podporo.

Dvanajstega junija se bo v Bakuju začelo zares, takrat je namreč slovesna otvoritev, dan kasneje pa bo za gorske kolesarje dan D. Prvič v zgodovini se bodo namreč podali v boj za kolajne. Start ženske dirke je ob 9. uri, moške pa ob 12.30.

Kdo vse bo 13. junija na startni črti, je zaenkrat še nekoliko zavito v tančico skrivnosti, saj uradnih startnih list še ni, nastopili pa naj bi številni asi gorskega kolesarstva, med njimi Nino Schurter, Jaroslav Kulhavy, Fabian Giger, Jolanda Neff, Maja Wloszczowska, Eva Lechner, Jenny Rissveds …

Prvi del slovenske ekipe proti Bakuju leti v ponedeljek, med njimi tudi gorsko kolesarska ekipa. To je seveda nujno, saj se morajo navaditi na vroče temperature in spoznati tamkajšnjo progo. Nekaj informacije je posredoval Luka Žele, sicer športni direktor Calcit Bike Teama, ki pa dela tudi z azerbajdžanskimi gorskimi kolesarji.

»Pokazal mi je slike, govorila sva. Najbolj se bo videlo, ko bom preizkusil progo. Nekih dolgih klancev ni, ti mi odgovarjajo, da dobim ritem. Vroče bo, treba bo piti, bo pa za vse enako. Kakšnih težav s tem nimam,« pravi Krajnc. Na vprašanje, kako se počuti kot eden od treh slovenskih gorskih kolesarjev, ki so dobili priložnost za nastop na prvih evropskih igrah pa je dodal: »V čast mi bo.«

»Ne vem točno, kakšna je proga. Baje je kar kratek krog, treba se bo potruditi, dati vse od sebe, da ne bo minus kroga. Težko je točno govoriti, ker informacij res ni veliko. Bomo videli v torek, sredo. Ženske imamo zjutraj start, to je zame dobro, da ne bo tako vroče. V vročini ne dirkam posebej rada. Pripravljena sem dobro. Kar smo natrenirali je, zdaj me čaka še samo počitek,« pa meni Peršetova.

Oba Calcitovca v Azerbajdžan potujeta za dobrima popotnicama, na zadnjem svetovnem pokalu v Nemčiji sta se namreč dobro borila, Peršetova je bila 24., Krajnc pa 28., oba pa se že celo sezono dobro vozita, tako doma kot v tujini.

Besedilo in fotografija: PR Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice